/i/Korkunclu

Korkularımız yaşamımızı yönlendirir.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 76.
    +21
    PART12
    Definecinin talimatları doğrultusunda kazı yaptık kuyuyu ya da herneyse orayı açmak için kapağın etrafını genişlettik fakat kapağın altına taştan döşeme bir duvar çekmişler. işimiz kolay olmayacak demişti cidden öyle duruyordu. Defineci aldı kazmayı eline taş duvarı kırmaya çalıştı fakat namussuzlar çok sağlam döşemişler çok ufak bir açıklık yapabildi ancak. Sonra çıktı yukarı sırt çantasından bir el feneri birde ayna alıp geri indi çukura açtığı açıklığı biraz daha genişletip Aslandan açıklığın içine feneri tutmasını istedi ve aynayla oraya ve aşağısına bakmaya başladı.
    Ben imam mustafa ve mesut hayran hayran adamı izliyorduk adam baktı baktı ensonunda "tamam bu klagib ermeni kilidi siz bu açıklığı açabildiğiniz kadar açın içine kazma girecek kadar açılsa yeter bende yukarıdan ip getireyim biride herketeye yatsın biraz sağlama alalım işi dedi. Mesut buraları en iyi bilenimiz olduğu için herketeye o geçti. Mustafayla bende defineciye yardım etmek için çukura indik imam yukarıda kalmıştı galiba bu gece ona bi iş düşmeyecekti ama o bile hayran hayran izliyordu adamı.

    Aslan açıklığı açmayı genişletmeyi başarmıştı biraz. Adam yeterli deyince bıraktı kazmayı oturdu yanına. Adam halatı bağlayıp belinden kemer tokasının yanından bağladı ve ucunu bize verdi ve" şimdi içeri girecem kapağın altında birkaç tane kaya tuzağı var onları bozduktan sonra bana bi kazma uzatın kapağın altındaki kilidi kıracam sonra beni tekrar yukarı çekin aman ipi bırakayım falan demeyin aşağısı ölüm çukurudur buranın"
    Dediklerini yaptık ipi sıkıca tutup adam içerdeki tuzakları bozunca kazmayı verdik kapağa vura vura kilidi kırmayı başarmıştı fakat çok ses çıkarmıştık birinin dikkatini çekmek an meselesiydi. Adamı yukarı çektikten sonra iki kazmanın burnuyla kapağa asıldık fakat gücümüz yetmeyince Aslan girdi devreye Aslanla defineci baya sağlam asıldıktan sonra nihayet kapak açılmıştı. Ve kaldırması çok zordu kapağı demirden dökülmüştü ama 4 kişi zar zor attık kapağı.
    ilk görüntü pek etkileyici değildi karanlık loş bir koridor gibi aşağı uzanıyordu kuyu adam hiç fire vermeden devam ediyordu işine bizden çok emek harcıyordu resmen ama deneyimi vardı çok belli. Tekrar ipi bağladı beline ve beni aşağı sarkıtın sırt çantamı ve haritayı bana verin dedi.
    Dediklerini yaptık anladığım kadarıyla daha tuzaklar bitmemişti onlarıda bozması gerekiyordu. Haritayıds alıp aşağı indi. Onun konutlarına göre sarkıtıyoruz yukarı çekiyoruz birşeyler yapmaya çalışıyoruz fakat bu arada zaman da bayağı ilerlemişti kararımızca sabah ezanıyla işi bırakıp dönmeliydik. Adam halledeciğne inandığı için için inmişti aşağı ve işler yolunda gidiyor gibiydi taki o ana kadar.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster