/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +473 -99
    BiZ UTANDIK BUNLAR UTANMADI

    Tam bir yıl evvel bugünlerdi. RTE Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmak için Amerika'ya gitmişti. Nükleer Güvenlik Zirvesi ile alakasız kim varsa yanında zütürdü. Bunlardan biri de ensar vakfında tecavüze uğrayan çocuklar için "bir kereden birşey olmaz" diyen bir önceki türbanlı aile bakanıydı.

    Amerika bunları havaalanında karşılaması için kimi görevlendirmişti hatırlıyor musunuz?

    Bir onbaşıyı !

    Zamanın ABD Başkanı Obama diplomasi tarihinde eşi benzeri olmayan o davranışıyla bunlara resmen değil sizi lider filan olarak kabullenmek, sizi adam yerine bile koymuyorum demişti!

    Biz utandık.
    Bunlar utanmadı!



    -Koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni devlet onurunu o kadar alçalttılar ki, geçtiğimiz günlerde bütün T.C. Bakanları Avrupa'da istenmeyen kişiler ilan edildi. Aynı anda birçok ülke bunlara diplomatik bir dille "defolun ülkemizden", bir daha topraklarımıza ayak bile basmayın dedi.

    Biz utandık.
    Bunlar utanmadı!



    -Ensarcıları savunan o türbanlıdan sonra yerine gelen şu anki devletin aileden sorumlu türbanlı bakanı Hollanda'da o kadar aşağılandı ki en sıradan polis memurları eşliğinde ülkeden sınır dışı edildi. Hemde yüz kızartıcı suça bulaşmış adi bir suçlu gibi!

    Koyunlarının gazını almak için her zaman anlattıkları "misliyle karşılık vereceğiz" masallını anlattılar gene. Tabii her zaman ki gibi boş boş babalanmanın dışında hiç bir karşılık veremediler.

    Biz utandık.
    Bunlar utanmadı!



    -Geçtiğimiz günlerde "ayakkabı kutularıyla" meşhur devletin en büyük bankalarından birinin genel müdür yardımcısı Amerika'da havaalanında aşağılık bir suçlu gibi tutuklandı. Sebep bunların apar topar kapattıkları 17-25 Aralık hırsızlık ve yolsuzluzluklarıydı.z

    iddialara göre devletin en tepesindekilere ucu dokunabilecek kabarık bir suç listesi çıkartılıp, 50 yıla varan hapis istemiyle yargılanacakmış.

    Biz utandık.
    Bunlar utanmadı!



    -500-600 yıl önce, ortaçağda kalmış bir yönetim şeklini 2017 yılında Türkiye'ye, Türk insanına reva gördüler.

    Demokrasiyi yok edin, diktatörlük rejimini getirin diye hergün çifter çifter mitingler düzenliyorlar.

    Akıllara en ziyan olanı ise başbakanlık koltuğunda oturan zatın meydan meydan gezip "beni yok edin, be olursam ülke gelişemez, ülke bölünür, çift başlılık olur, ben bu ülkeye fazlayım, ne olur evet deyin de beni yok olayım ortadan" diye miting yapıyor olmasıdır!

    Biz bunları ve bunların utanç veren saçmalıklarını gördükçe "ülkeyi bunlara mı 15 yıldır emanet ettik" diye vallahi billahi utancımızdan yedi kat yerin dibine giriyoruz..

    Bunlardaki nasıl bir yüzsüzlükse, yine utanmıyorlar, yine utanmıyorlar!
    ···
   tümünü göster