/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +41 -5
    "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:

    "Kıyamet günü ilk çağrılacaklar, Kur'ân-ı ezberleyen biri, Allah yolunda öldürülen biri ve bir de çok malı olan biridir. Allah Teâlâ Hazretleri Kur'ân okuyana:"Ben Resûlüme inzal buyurduğum şeyi sana öğretmedim mi?" diye soracak. Adam:"Evet yâ Rabbi!" diyecek."Bildiklerinle ne amelde bulundun?" diye Rabb Teâlâ tekrar soracak. Adam:"Ben onu gündüz ve gece boyunca okurdum" diyecek. Allâhu Teâlâ Hazretleri:"Yalan söylüyorsun!" diyecek. Melekler de ona:"Yalan söylüyorsun!" diye çıkışacaklar. Allahu Teâlâ Hazretleri ona:"Bilakis sen, "Falanca Kur'an okuyor" densin diye okudun ve bu da söylendi" der.

    Sonra, mal sahibi getirilir. Allah Teâlâ Hazretleri:"Ben sana bolca mal vermedim mi? Hatta o kadar bol verdim ki, kimseye muhtaç olmadın?" der. Zengin adam, "Evet yâ Rabbi" der."Sana verdiğimle ne amelde bulundun?" diye Rabb Teâlâ sorar. Adam:"Sıla-i rahimde bulunur ve tasadduk ederdim" der. Allâhu Teâlâ Hazretleri:"Bilakis sen: "Falanca cömerttir" desinler diye bunu yaptın ve bu da denildi" der.

    Sonra Allah yolunda öldürülen getirilir. Allah Teâlâ Hazretleri:"Niçin öldürüldün?" diye sorar. Adam:"Senin yolunda cihadla emrolundum. Ben de öldürülünceye kadar savaştım" der. Hakk Teâlâ ona:"Yalan söylüyorsun!" der. Ona melekler de:"Yalan söylüyorsun!" diye çıkışırlar. Allah Teâlâ Hazretleri ona tekrar:"Bilakis sen: "Falanca cesurdur" desinler diye düşündün ve bu da söylendi" buyurur.

    Sonra (Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) Ebû Hüreyre'nin dizine vurup):"Ey Ebû Hüreyre! Bu üç kimse, Kıyamet günü, cehennemin, aleyhlerinde kabaracağı Allah'ın ilk üç mahlûkudur!" dedi."
    ···
    1. 1.
      -3
      Öteki dünyada kimse yalan söyleyemeyecekki?
      ···
    2. 2.
      0
      Kardeş ben cunüptüm hatta benim malft-ı şakşaküye açık döl damlıyor Allah afettsin
      ···
    3. 3.
      0
      kendiyle çelişen abartılı bi saçmalık falanca kişi çok cesursun diyecek diye öldün ne aq amk arapları 500lü yıllarda kurduğunuz locayıda gibim yazacağınız kitabıda gibim kaç asırdır milleti bugta bıraktı aq taytlı türbanlılar ona buna çomar diyip müslüman olanlar vsler vsler hay ananızı gibeyim aq
      ···
    4. 4.
      0
      Peki adamin cok mali varsa kurani hatim etmisse ve sehit olmussa ne olacak ?
      ···
      1. 1.
        0
        işte o zaman gibi tuttu
        ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster