/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 126.
    +6 -2
    iran örneği ile Türkiye aynı değil. iran 1979'a kadar monarşi ile yönetiliyordu devrim ile cumhuriyete geçti ve cumhuriyetlerinin temelleri şii şeriat kurallarına göre atıldı ama yine de yakın gelecekte çözülebilir sürekli isyanlar çıkıyor. Türkiye 1923'te cumhuriyetin temellerini sağlam attı başkanlık ile bilmem ne ile bu kaldırılamaz. Türkiye'deki şeriatçılar bir kere olsun şeriatın olduğu bir ülkeye gitsinler ve orada bir süre yaşasınlar emin olun ki 1 haftaya kalmadan "cumhuriyet, demokrasi, özgürlük" diye haykırmaya başlarlar burada yaptıkları rahat ortamdan kaynaklı.
    ilk cümlelerimi anlamadıysan şunu da belirteyim: Devlet modellerinde geriye dönüş olmaz çünkü çağımıza en uygun devlet şekli cumhuriyettir ister parlementer sistem olsun ister başkanlık sistemi olsun.
    Monarşi > Ulus-Devlet (Cumhuriyet) > Uluslararası Devlet (Üstü kapalı emperyalist devlet)
    Şeriat için Monarşi şarttır ve Monarşi'de olduğu gibi tam yetkili 10 kişiyle 80 milyonu yönetemezler halk bütün bir hanedana biat etmez artık. Hem cumhuriyet hem şeriat olamaz iran'da bu durum çalkantılarla sürüyor ve böyle gitmez zaten.
    Şeriatın gelmesi "hadi şimdi taş devrine dönelim" demek gibi birşeydir. Artık gelmez. Aşırı islamcı dallamalar kendilerini kandırmasınlar. Senin için rahat olsun. Bunlar "din din din" kafasıyla sadece oy toplayıp ceplerini dolduruyorlar en fazla 10 sene daha yiyecekler sonra hepsi gidecek.
    ···
   tümünü göster