/i/Tespit

  1. 1.
    +2
    Metrobüs rezilliktir, ilkelliktir, fakirliktir...

    1-) Metro metrobüse göre temizdir. Her sabah metrolar tertemiz çöpsüz mis gibi, lekesiz gelir. Metrobüs leş gibidir. Metrobüste bulunan "bütün araç dezenfekte edildi", "yaladık yuttuk öyle temizledik" minvalindeki etiketlerin hepsi palavradır. Bu konuyu test edebilmek için bir ay boyunca aynı koltuğun cdıbına sümük yapıştırıldı ve testin üzerinden geçen 2 aya rağmen sümükler cam macununa karıştı öyle duruyor.

    2-) Metro'da ki müşteri daha kalitelidir. Örnek vermek gerekirse zengin, fabrikatör, ünlü tipi insanları metroda görme imkanınız olur. Çok zengin olup da "halkın arasına karışıyorum üstadım" tipi "hollanda başbakanı işe bigibletle gidiyor",egolu insanların orjinal parfümlerini koklayabilir, cartier takımlara temas esebilir prada ayakkabıları yakından görebilirsiniz. Metrobüste ise mahmutpaşa esnafı 2015-2016 kreasyonu hakimdir.

    3-) Metro'da herkes sırasını bekler, uslu durur, medeniyet hakimdir. Metrobüs bildiğiniz yamyamlık, açlık, vahşet, roma arenası gibi, hele hele o koca koca ayvalıkta yazlığım var teyzeler nasıl bir canavara dönüşüyor şaşırıyorum.

    4-) Metro'da telefonun düzgün çekmemesi bir hizmettir. Bu şekilde kimse telefonda "Mahmut mallar geldimi ha! olm baksana lan değişik ha!" gibi yada "ay ayşegül bana öylee dediiiiii inana biliyormusun tam da öyleee deddiiiii asumancanı da arayıp söyliceeem hala şoktayım falan yani" şeklinde bağıra çağıra konuşmalar duyamazsınız. Herkes edebi ile gider yolunda. En fazla duyacağınız gürültü yanınızda ki insanın dinlediği klagib müziktir.

    5-) Metro'nun ekranlarında ilginç bilgiler, yemek tarifleri, gezelim görelim tadında yayınlar, ciciş kedicikler, köpekcikler gösterilir. Metrobüste ise robot bir kadının teki var gücüyle bağırarak "davartepe, pastahane", yada "lastik don caddesi.. faytona binecek yolcular bu durakta inip sittir olup gidip aktarma yapsınlar amk." şeklinde rahatsız edici anonsları her gün zorla dinleyebilirsiniz.

    6-) Metro'nun havalandırması metrobüsten üstündür. Sabahları ve akşamları kalabalık saatlerde metrobüste aids gibi sıvı teması ile geçen virüsler bile sprey olmuş halde havada gezer. O kadar havasız ki ayak, ter, alkol, kokusundan koku alma duyusu yanıyor insanın. Tek bir kişi lokantada yemek pişen yerin yakınına otursun bütün metrobüs cemil abinin ev yemekleri ayarında esnaf lokantası kokuyor. Gel gelelim metroya mis gibi vernel esintisi, bahar kokusu, cayır cayır havalandırma ve hatun parfümü kokuyor mis.

    Kısaca Tespitlerimin bir kısmı bunlar. ( ilgiye göre ekleme yapılabilir. )
    ···
   tümünü göster