/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +1 -1
    Merhaba beyler, ben Aydın'da üniversite okumaya çalışan bir panpanızım. Olay geçen sene başıma geldi, babaannemin hastalığında sürekli hastaneye yanına gidiyordum. Sağ olsun izmir insanı çok cömert, bende izmirliyim bu arada. Kent kart konusunda çok yardımcı oldular, üstelik ücreti vermek istediğimde almadılar.
    Neyse yine bir haftasonu çıktım buradan yola gittim izmire. izbana bindim, tabi havaalanından bindiğim için bomboş oluyordu ve oturacak yer bulabiliyordum. Zaten bir iki durak sonra doluyordu. Yanlış hatırlamıyorsam ikinci durakta yanıma bir adam ve 4-5 yaşlarında oğlu oturdu. Başlarda sessizliğini koruyan bu ikili, insanların gelmesiyle aralarında konuşmaya başladılar. Babası çocuğa sorular soruyor, çocukta cevaplıyordu. Sonrasında afffferiiin oğllummaa diyordu aq herifi. Sanki köpeğe oturup kalkmasını öğretiyordu.
    Atatürk'ün annesi kim, babası kim, ne zaman doğdu falan gibi sorulardı bunlar. Diğer insanlarda onlara bakıp gülümsüyorlardı. Buraya kadar sıkıntı yoktu bende ama adam 'yukarıda kim var' diye sorunca çocuk 'Atatürk' dedi. Adam yine afferrrriiinnn dedi. O anda beynim döndü beyler, bendeki iyimserlik bir anda gitti. Aynı soruyu tekrar sormasını bekliyordum ki 5 dakika sonra yine sordu adam. Çocuk tam Atatürk diyecekken çocuğa doğru eğilip 'Allah' dedim. Çocuk ilk defa duymuş gibi şaşırdı, babasıda rahatsız oldu. insanlar bu sefer bana tip tip bakmaya başladı. Tek gülümseyen kişi yanımdaki teyzeydi. Zaten adam sonra çocuğu kolundan tutup uzak bir yere oturdu, inene kadarda benim olduğum tarafa bakmadı. Diyeceğim şu ki çocuklarınızı dinden uzaklaştırmayın, onlara dinimizin güzelliklerini anlatın.
    ···
   tümünü göster