/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    +20
    kardeş osmanlı zaten son dönemine gelmişti osmanlı o zamanda kaldırılmasaydı sence ülkenin dört bir yanını o düşmüş halleriyle savunabilceklermiydi ? tabikide hayır belki o zamanda millette osmanlı kalksın istiyodu unutma ates olmayan yerden duman cıkmaz son olarak şunu söyleyeyim osmanlı köklü bir tarihi vardı 600 sene hüküm sürdü fakat hiçbirsey sonsuz degildir herseyin bir sonu vardır hic birsey sonsuzluga sahip degildir eger müslümansan bunu biliyorsundur kuranı kerim harflerinin kalkması ise artık kendi dilimizi olusturmamızdı o kadar zorluklardan üste geldik neden baska bir milletin dilini kullanalım ? öğrenmek isteyen zaten öğrenirdi.
    ···
    1. 1.
      -5
      Kardeşim Latin harfleri milli mi? 1400 yıl kullandığımız harflere Arap alfabesi dersin ama 1000 yıl savaştığımız kafirlerin harfleri sizin için milli olur
      ···
    2. 2.
      +6
      kardes o zaman telefonunu yere bırak onu 1000 yıldır savastıgımız kişiler üretti
      ···
    3. 3.
      +1
      O zaman gokturk alfabesi niye kaldirildi oc bunun sonumu var
      ···
    4. 4.
      0
      Harf inkilabı yapıldığı dönem herkes cahil kaldı. O dili bilmeyen bir mühendis olsa bile o da işsiz ve bi taka yaramayan insan olarak kaldı. O bu değil herkes. O zaman arap ve latin değilde neden göktürk alfabesi yapmıyoruz. Hem eskilerden kalma arapçadan daha zengin bir dil hem de ilk milli dilimiz.
      ···
    5. 5.
      0
      Kullandığımız alfabe Latin alfabesi milli alfabemiz değil elin gavurundan devşirme
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster