/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +9 -8
    özgürlük diye çığırmadan önce okuyun isterim.

    Meclise türbanla girebilmek özgürlükse eşorfmanla şortla 50 cm sakalla yahudi elbisesiyle yada papaz kıyafetiyle girmekte serbest olması lazım. Özgürlükse tam özgürlük kimse kusura bakmasın. Mademki kadınlar türbanla girebiliyor ozaman tam özgürlük sağlanmalı ve herkes istediği kıyafetle gelebilmeli. işte sorun burada başlıyor 80 milyonu temsil eden bir kurumun içine herhangibir inancın simgesi olan kıyafet kullanılamaz. Yarın öbürgün arap sevici bir milletvekili çıkıp ben de cübbe ve sarıkla geleceğim der. Hayır gelemezsin dediğimiz zaman adamın vereceği cevap aynen şöyle olacaktır: e kardeşim hani özgür bir ülkeydik. Benim kıyafetime karışamazsın bakın milletvekili kadınlarımız türbanla meclise girebiliyorlar olacaktır ve mağdura oynayacaktır. Basın sabah akşam bu sözde bu mağduriyeti haber yapacak ve Siz de bu mağduriyeti haklı göreceksiniz. Vay efendim neymiş islam dini kadınlarda başörtüsünü zorunlu kılıyormuşta o yüzden başörtüsünü çıkarmadan meclise giremiyorlarmış. Bakın güzel kardeşlerim halen daha anlayamadıysanız anlatayim, Türkiye Cumhuriyeti devleti bir inancın yasalarına göre yasa düzenlemez. Türkiye Cumhuriyeti devletinin dini yoktur. Eğer öyle bir şey oluyorsa Türkiye Cumhuriyeti laik bir devlet olmaktan çıkmış olur.

    Özgürlük diye diye meclise ve devletin her kurumuna türban girdi şimdide askeriyeye ve polis teşkilatlarında var. Eğer zamanında devlet kurumlarına türban giremez diye karşı çıksaydınız bugün ne askeriyede nede polis teşkilatlarında türban olmayacaktı.

    Şimdi alta bir sürü entry düşecek, türbanın sana ne gibi bir zarari var ? diye. Hemen cevaplayayim.

    Türbanın bana hiçbir zararı yok isterse insan sokakta çıplak isterse kara çarşafla gezsin. Şimdi size güzel bir örnekle devlet kurumlarında türban özgürlüğünün getirdiği özgürlük yıkımını anlatacağım. Bir devlet kurumu düşünün çalışan 50 kadından 45 i türbanlı kalan beş kişininde başı açık. 45 türbanlı arasında bu 5 kadına bazı akıl yoksunu çevreler tarafından dinsiz gözüyle bakılacak. Çünkü islam dini kapanmayı emretmiş ve bu 5 kadın başı açık. Veya tam tersi durumu düşünün çalışan 50 kadından 45 inin başı açık ve 5 i türbanlı. Bu 5 kadına karşı bazı akıl yoksunu çalışanların düşüncesi direk gerici ve yobaz olacaktır. Bu gibi durumlarda ayrışmalar olur ve oradaki iş düzeni bir yıkıma doğru gider. Ki eğer iş düzeni görevi milyonlarca insanın hayatını düzene sokmak için yasa çıkaran meclis gibi önemli bir yerde bozulacak olursa. Yada insanın can ve mal güvenliğini korumak için görev yapan emniyet teşkilatlarında bozulursa nasıl bir noktaya varacağımızı siz düşünün.
    edit:imla
    ···
   tümünü göster