/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +667 -157
    rte, dış destek aramak için rusya'ya ziyarete gitmiş. ziyareti sırasında putin tarafından çay içmeye davet edilen erdoğan, kendi liderlik felsefesinin ne olduğunu sorumuş. putin'de "çevremi akıllı insanlarla doldurmak" cevabını vermiş. erdoğan bunun üzerine putin'e, çevresindeki insanların akıllı olup olmadıklarını nasıl ayırt ettiğini sormuş.

    putin, "onlara doğru soruları sorarak ayırt ediyorum." diye yanıtlamış ve izin verin göstereyim demiş. putin, hemen melvedov'u aramış ve "sayın başbakan, lütfen bu soruya cevap verin: annenizin bir çocuğu var, babanızın bir çocuğu var ve bu çocuk sizin ne kız, ne de erkek kardeşiniz. kimdir bu?" diye sormuş.

    edit: alıntıdır

    melvedov: "bu benim, sayın başkan" diye yanıtlamış. 

    putin: "doğru. teşekkürler, iyi çalışmalar." demiş ve erdoğan'a dönerek: "gördünüz mü?"

    erdoğan: "evet sayın putin, çok teşekkür ederim. bu metodunuzu kesinlikle kullanacağım" diyerek, oradan ayrılmış.

    yurda dönüşünde hemen binali yıldırım'ı çağıran erdoğan, "binali bey, sana soracağım bir soruyu cevaplamanı istiyorum" demiş. binalı yıldırım, "tabii efendim, nedir?" 

    erdoğan: "annenizin bir çocuğu var, babanın bir çocuğu var, ve bu çocuk senin ne kız, ne de erkek kardeşin. kimdir bu?"

    binali yıldırım, sağa bakmış, sola bakmış, düşünmüş, taşınmış ve en sonunda: "efendim, bunu biraz düşünüp, sonra size cevap versem?" demiş.

    erdoğan kabul etmiş ve binali yıldırım, oradan ayrılmış. vakit kaybetmeden parti kurmaylarını toplantıya çağırmış. saatlerce bu soru üzerinde düşünmüşler, ama kimse bir cevap bulamamış. en sonunda binali yıldırım, muharrem ince'yi aramış ve durumu açıkladıktan sonra; "annenizin bir çocuğu var, babanızın bir çocuğu var, ve bu çocuk sizin ne kız, ne de erkek kardeşiniz. kimdir bu?" 

    ince: "tabii ki benim!" 

    diye yanıtlamış. cevabı alan binali yıldırım, hemen erdoğan'ı arayarak; "cevabı buldum efendim. kim olduğumu biliyorum. muharrem ince'dir" demiş.

    erdoğan büyük bir hayal kırıklığıyla cevap vermiş;

    "yanlış cevap binali bey. doğru cevap melvedov."
    ···
   tümünü göster