/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +111 -23
    Farsça ve kürtçe ezana kim sıkıntı yok diyor? Ezan-ı muhafazidiyye arapçadır, müslümanların birliğini göstermek amacıyla her yerde arapça okunmalıdır. Gerçi hangi birlikten bahsediyorsak...
    ···
    1. 1.
      +9 -5
      Türkçe okunursa günah mı oluyor ? Ben Allahu Ekber'i falan bilmek zorunda mıyım ? Tanrı uludur Türkçesi bu işte öyle arapça kelimelere ne gerek var ?
      Sırf Kuran arapça indirildi diye arapçayı ve arapları kutsal görmeyi bırakın artık.
      Zaten Müslümanlar arası birlik olamaz ,araplar bizi 1.Dünya Savaşında sattığı an birlik, ümmet falan bitti.Ne hâlleri varsa görsünler artık.
      ···
    2. 2.
      +3
      Cihad çağrısı yapan osmanlı arapları ingilizlerin altında gördü daha ne birliğinden bahsediyorsunuz
      ···
    3. 3.
      +5
      Arapları kimse kutsal görmüyor zaten . Senin tek sıkıntın din ile bence . Örneğin biyoloji o kadro terim var hangisi Türkçe hepsi latince . Ne desem de anlatamam . Bir şeyin orijinali ile sonradan üretileninin farklı olduğunu anlamayan adama ne denir ki
      ···
      1. 1.
        +3 -2
        Din ile ne sıkıntım olacak, benim tek sıkıntım dini yanlış yorumlayanlarla.
        Bilimde anlam ortaklığı olsun, bilim adamları arasında karmaşıklık çıkmasın diye latince bilim dili ilan edilmiştir.Ölü bir dil olduğu için değişmesi imkansızdır.
        Sen bilim dili latince diye şuan aslana Panthera leo diyor musun ? Demiyorsun aynı şey ezan içinde geçerli.
        ···
      2. 2.
        +1
        kendinle çelişiyorsun.biz de diyoruz ki farklı ülkelerdeki müslümanlar arasında karmaşıklık çıkmasın diye arapça okunmalı.ama kendi başına meali okuyabilirsin.
        ···
      3. 3.
        0
        Kardeşim kuranın arapça okunduğu halde farklı ülkelerde farklı kişiler yorumlayabiliyor zaten (şii, sunni,alevi vb.) Arapça okunsa da görüş ayrılığı yok mu yani
        ···
      4. 4.
        +1
        Bilim milletlerin ortak kullanabilecegi ve geliştirebileceği bir şeydir. Değişmezleri vardır. Tıpkı matematik gibi. Bak "ortak" diyorum.
        Dinler toplumları değil kişileri ilgilendirir. Eğer bir din toplum meselelerini ilgilendiriyorsa (siyaset vs) bu din olmaktan başka bir amaca hizmet eder.
        Şimdi bakıyoruz. Dinler başka toplumlar arası bir etkileşim sağlamıyor. Paylaşılan bir şey yok. Hatta din kişinin kendisini ilgilendiriyordu değil mi? Yani ortada karışıklık çıkaracak bir şey yok ve herkes kendi dilinde "anlayarak" namaz kılabilir. Ben şahsen afrikadaki bir müslümanla dinle alakalı bir şey paylaşmadım şu ana kadar. Hatta bir arapla latince bir şey paylaşma olasılığım bile daha fazla olabilir.
        ···
      5. diğerleri 2
    4. 4.
      +2 -1
      Türkçe okunursa günah demedim. Arapçayı ya da Arapları kutsal gördüğüm de yok.
      Sadece söylemek istediğim diğer ülkelerin de yapmak istediğiyde buydu zaten, müslümanların birliğini bitirmek. inşallah bir gün yeniden birlik olmayı başarabiliriz, fazla söyleyecek şey yok.
      ···
      1. 1.
        +1 -1
        Eğer araplar her fırsatta bizi satmasaydı birlik falan bozulmazdı.Ne zaman arkamızı dönsek bizi sırtımızdan vurdular.
        Takmışssınız bir diğer ülkeler şöyle yapıyor, diğer ülkeler böyle yapıyor. Ulan birinizde demiyor ki tamam diğer ülkeler petrol için falan buralarla uğraşıyorda bu araplar bu kadar aptal olmasında kendileriyle uğraştırmasınlar.
        ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster