/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 1.
    0
    Bu yazıyı okumadan önce bütün ön yargıları ve peşin fikirlerini uyuşturman gerek aksi taktirde bu yazılanlardan bir şey anlayacağını düşünmüyorum. Bu soruları sen cevaplıycksın gördüklerini değil! duyduklarını değil! hissettiklerini değil! vicdanın cevaplıycak içindeki "belki olsaydı" cevaplıycak.(bu arada kırık klavyeyle yazıyorum)
    Not: siyaset, din, ırk, dil, insani evrensel fikirler paylaşıyorum
    bütün bunlara hazırsan cevapla bakalım1

    1)
    insanları neden ötekileştiriyorsun ? (kürtler/sünniler/aleviler/ ve hatta suriyeliler seninle aynı haklara sahipler kabul et kendini bir şekilde yükseltmen gerekiyor ve en makul yol bu değilmi)

    2)
    nedir sendeki bu güvenin kaynağı (sorsalar iki kelimeyi bir araya getiremezsin ama hala kendini geliştirmiyorsun neyi kimi bekliyorsun? sihirli bir değnek yok artık kabul et!

    3)
    zoruna gitmiyor mu? (ülkenin başındakiler, siyasiler: hükümet, ve muhalefet paracıklarla oynarken senin bir sigara paran olmuyor bazen yada bir simit paran ve sen hala onlar için savaşıyorsun onlara hizmet ediyorsun, ne zaman kötü bir şey yaptıklarında dur diyiceksin!

    4)
    bu gün bir düşün neyi yanlış yaptım acaba de (neden mutlu değilim de belki bulursun cevabı)

    5)
    alevilerle sorunun ne neden onları bir öcü gibi tanımlıyorsun veya bir hristiyanı bir yahudiyi (bir insan dinsiz olabilir yada inançlı ama onun insan olduğu gerçeğini değiştiremez yaşamak herkesin hakkı bağımsız ve mutlu yaşamak)

    6)
    suriyelilerin senden daha ayrıcalıklı olduğu bu ülkede ne zaman konuşmayı düşünüyorsun ( eşitlik önemli ama yapılan yardım iyilikler zamanında van'a yapılmadı unuttunmu peki van neresi onu biliyormusun )

    7)
    kürtlerle sorunun ne ( neden sürekli kürt-türk kardeş diyorsunuz peki diğer ırklar onlar kim kürt türk demeseniz olmazmı 'hepimiz kardeşiz' deseniz bir kere ah ne güzel olur belki biraz mutlu oluruz kafamız rahatlar)

    8)
    şehit haberleri geldiğinde üzülüyorsun neden onlar oraya gönderenlere isyan etmiyorsun kişisel çıkarlara ne canlar feda ediliyor bilmiyormusun.

    9)
    devlet kim?
    devlet bahçelimi yok canım ondan bahsetmiyorum kim gerçekten devlet uğruna canımızı feda ettiğimiz ama günü geldiğinde canımıza kasteden devlet kim ayakabı kutularımı yada gemiciktler mi veya konuşmayı bilmeyen kimselermi

    10)
    peki ya sen kimsin bu gün için ne yaptın türk mü yada kürt mü? sünni mi, alevi mi? seni sen yapan diğer her şeyden farklı yapan şey ne yada herkesle aynı yapan şey onu biliyor musun? türk olunca ne olucak insan olmadıktan sonra peki ya sünni isen cennete mi gidiceksin? ne güzel dimi her taku ye güzelim ırk 'TÜRK'üm' de çık işin içinden başın mı sıkıştı o Kürt de çık işin içinden peki eğer hepiniz biriniz için değilse o zaman kimin için bu kininiz(biraz tahamül azıcık)

    11)
    ne zaman hile hurdayı bırakıp doğru olanı, sana yakışanı yapıcaksın ortama değil doğru olanı belki o zaman bir tane az sigara içersin belkide içmezsin

    12)
    haydi söyle sen kimsin ?
    ···
   tümünü göster