/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
  1. 51.
    +5 -1
    1- Atatürk kimseyi sarık giydi diye asmamıştır. Asılanlar sarık giydiği için değil halkı isyana teşvik ettiği için asılmıştır buna en bilindik örnek Şey Sait'tir.

    2- Atatürk'ün eşi Latife Hanım kapalı bir kadındı, Atatürk kapanan kadınlara düşmanlığı olsa neden eşinin kapanmasına izin verirdi ? Kadınlara seçme ve seçilme hakkı vermesi bile başlı başına Atatürk'ü bu konuda yargılamanı engelleyecek bir husus.

    3- ilk uçak fabrikasını açanda Atatürk ona bakarsan. Devrim alfabeyle olmaz demişsin git bak Alfabe değiştikten sonra halktaki okuma-yazma oranı nasıl birden yükseliyor. Hukuk'u Avrupa'dan almasında sakınca mı var ? Bizde zamanında Kuran hukuku yerine, Arap hukukunu benimsemişiz olabilir.

    4-Atatürk'ün askeri başarıları;

    a-Trablusgarp ve Tobruk'ta italyanları mağlup etti.
    b-Edirne ve Dimetoka'nın alınmasında büyük rol oynadı
    c-Çanakkalede ingilizleri Arıburnu, Anafartalar ve Conkbayırında durdurdu. Hatta bundan dolayı Edirne halkı ona Anafartalar Kartalı ünvanı verdi
    d-Yıldırım Orduları Komutanı olarak Filistin-Suriye de sıkışmış olan orduyu başarılı bir şekilde halep önlerine çekti ve burada sağlam bir savunma hattı kurdu.
    e-Kafkas Cephesinde Bitlis, Muş ve adını hatılayamadığım bir ilimizi daha düşman işgalinden kurtardı
    f-Sakarya ve Büyük Taaruz'da Yunanları yendi. ingilizlerle Mudanya Ateşkesini imzalayarak topraklarımızı işgalden kurtardı.

    Ve eminim daha hatırlayamadığım pek çok askeri başarısı vardır.

    5- israil bize karşı savaştı mı ?

    israil'i ilk tanıyan Devlet Türkiye'dir.

    6-Fatih Sultan Mehmet'in beddua etme rivayeti tamamen uydurmadır. Ayasofya'yı Avrupalı Devletlerle ilişkileri geliştirmek, Oradaki kültürel mirası da Dünya'ya tanıtmak için müzeye çevirdi. işe ekonomik boyutuyla bakarsan orası her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği bir yer ve ekonomiye katkısı var.

    7-Atatürk'ü koruma kanunu Adnan Menderes tarafından çıkartılmıştır.

    Fatiha herkese lazım aslan parçası, ama sana böyle düşünme özgürlüğü veren bir atan var o yüzden yat kalk ona dua et. Beğenmediğin Atatürk olmasaydı şuan ne bunları yazıyor olurdun ne bu sözlük olurdu ahvalimiz iran ile aynı olurdu.
    ···
   tümünü göster