/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +312 -14
    O işçi mimar neden olamamış
    edit: şurada baltaya sap olamamış adamlar konuşuyor ya
    ···
    1. 1.
      +10 -14
      mimar olmaya yeteneği yok onun yeteneği duvar örmek boya yapmak
      ···
      1. 1.
        +9 -3
        Mimar olmaya yeteneği olmaması onun suçu mu elinde olmayan bir sebepten dolayı sömürülmesi doğru mu
        ···
      2. 2.
        +2
        belki yeteneği yok belki yeteneğini fark edemedi ve değerlendirmedi zamanında ama şöyle de bi gerçek var ki mimar mimar olmak için çok küçük yaştan beri çalışıp beynini kullanırken işçi kaslarını inşaattan inşaata kullanıyor. yani aslında herkes emeğinin karşılığını alıyor.
        ···
      3. 3.
        +1
        işte sorun burada mimar hakkını alabiliyorsun işçi hakkını alabiliyor mu alamıyor
        ···
      4. 4.
        0
        helal et ahahaha bmw m6 ım var fakirler sizi ahahahahahhaha
        ···
      5. 5.
        0
        inşaat işçiliği sanattır amk. duvarı örmesi sanat o alçıyı ormesi sanat
        ···
      6. 6.
        0
        10 yaşındaki bir çocuğa fırça ve boya versen evi doğru düzgün boyar ama Autocat versen bir gib yapamaz.
        ···
      7. 7.
        +2
        Tek meslek mimarlık mı amk dalkavuğu zekasını kullansa yapabileceği yuzlerce meslek var bu hayatta çalışırsan paran olur okulu bırak giberim dersi de sonra niye tofaşım var diye üzül öyle bi dünya yok öle bi dünya
        ···
      8. 8.
        0
        10 yaşındaki çocuğa fırça ve boya verip boyamayı da, bilgisayar verip tasarım yapmayı da öğretebilirsin. Aynı şekilde fırça ve boyayı sanata dönüştürmeyi ve bilgisayarı mal gibi kullanmayı da öğretebilirsin.
        Mimar ve sıvacının aynı şartlarda olmasını istemek yerine kaçırdığı fırsatlardan ve iş hayatından memnun olmayan insanlara umut yaratılmalı ve içlerinde olmak istedikleri bir şey varsa olmaları için destek olunmalı.
        iyi ustalar da gayet güzel maaş alıyor.
        Devlet insanların hayallerine tırmanmasında onlara maddi ve manevi yardımcı olursa zaten huzur, refah ve saygı artacağı için madenci ve doktor şartları hakkında tartışma yapmaya gerek bile duymayız.
        ···
      9. 9.
        0
        Bu söyledikleriniz kapitalizmin kurallarını bunda bir mantık yada öğreti yok
        ···
      10. diğerleri 7
    2. 2.
      +27 -3
      herkes mimar olsa kim işçi olacak ???
      ···
    3. 3.
      +5
      insanları sınıflandıran bir sınav var. Bu sınav için çok çalışanların kazancı az çalışarak çok para kazanabileceği bir iş. Herşey emek...
      ···
      1. 1.
        +6
        Emeksiz yemek olmaz tabi ki ben boşuna mı okuyorum amk
        ···
    4. 4.
      -1
      Sadece kapitalizmin kurallarını söylemekten başka bir şey yapmıyorsunuz
      ···
    5. 5.
      +1
      Sen ağa ben ağa Sarıkız ı kim sağa
      ···
    6. 6.
      0
      Yani dostum herkes yüksek maaşlı meslekler de çalışırsa diğer kalan meslekler nolacaktı boş boş konuşuyonuz sadece herkesin hakkını verin sömürmeyin.
      ···
    7. 7.
      +3
      Olum boş yapmayın ya işçi diyorsunuz yok kapitalizmin kuralları zaten işçi olmak istiyosa bişey yapmasına gerek yok okulu bırakır okumaz madem okumak rahat mimarlık bitirmek sanıyorsunuzki kolay cidden bi baltaya sap olamamış gençliğini karıkız arkadaş peşinde koşup gelecegini mahveden insanlar sonra asgari ücretle işe girip bunlar revamı bize demesin çünkü dibine kadar reva mühendislik ve mimarlık fakültesini bi okuyan bide okumayan pişman kimse yan gelip yatmıyor sen lisede karıkızla tozutup sonra gib bi bölüm kazanınca kahrolsun kapitalizm diyemezsin herkezin gelecegi kendi elinde daha lisede ben okumam zor diyen adamdan üniversitede herhangi bir 4 yılı bırak yüksekokul okumasını bekleyemezsin
      ···
    8. 8.
      +2
      Okumak istedikten sonra herkes okur fakir çocuklarından nice 1. ciler çıkar bunlar işte sorumlulugunun bilincinde olanlar fakirliği maddi yetersizliği ortaya sürüp haytalıgınıza bahaneler bulmayın sorumsuz insan her zaman sömürülmeye kendini açmış insandır
      ···
    9. 9.
      -1
      Anan neden kız olmamış?
      ···
    10. 10.
      0
      (bkz: doktor ile işçinin aynı maaşı alması)
      ···
    11. 11.
      0
      ameleleşmeyin cidden insanın karşısına bir sürü fırsat çıkar hayatı boyunca, bilerek veya bilmeyerek fırsatları kaçırması onun sorumluluğudur. demiyoruz ki herkes mimar olsun, doktoruna da ihtiyaç var sanatçısına da işçisine de. hiçbir konuda yeteneği olmayan veya sadece kas gücü, bu yönde yeteneği olan insanlar işçi olmuyor. fırsatları kaçıran, değerlendiremeyenler işçi oluyor. bu dünyada tamamen yetenekten yoksun sanmıyorum ki tek bir kişi olsun. ki bir insanın işçi olmaması için illa muhteşem bir mimar falan olması gerekmiyor, ortalama bir mimar da olabilir veya herhangi bir meslekte uzman değil sıradan bir çalışan olabilir. bu da azimle olur. önemli olan da yetenekten ziyade üstüne gitmek, çok çalışmaktır. nice yetenekler değerlendirilmeyerek çürürken o kadar da yetenekli olmayan insanlar gayretle yeteneklileri geçer. biraz da böyle bakın olaylara. işçi işçi olduysa bi sebebi var. herkes emeğinin karşılığını alıyor. ben de isterdim herkes zengin olsun istediği kadar paraya sahip olsun ama yok öyle bir dünya. gerçekçi olmak ve olaylara mantık çerçevesinde bakmak gerekiyor.
      ···
      1. 1.
        0
        insan üşenir amk
        Bu sözlüğe ne anlatıyon sen
        Tek satırda anlatmalısın
        ···
    12. 12.
      +1
      amk malları boş konuşmayın
      (böyle mi?)
      ···
      1. 1.
        +1
        Aynen böyle ama daha bir kitlesel mesaj versin
        ···
    13. diğerleri 10
   tümünü göster