/i/Tespit

  1. 1.
    +7 -1
    yok almanya batıyormuş yok avrupa dağılıyormuş alayı yalan amk. Adamların paspasçısı bile Türkiye de 5 yıldızlı otelde tatil yapabiliyorsa buna gelişmişlik denir.
    ···
    1. 1.
      +1 -1
      gibtirgit haitide sende beş yıldızlı otelde tatil yaparsın. Bu mu senin zenginlik anlayışın? Adamın parası burda değerli, orda kendini zor doyuruyor. Tamam güllük gülistanlık ülkedeyiz demiyorum ama on yıl öncesinden on kat ötedeyiz. Almanyayı avrupa onları geçtim komünizmin kraliyeti Rusyada bile gelir eşitsizliği en üst seviyede. Heryerde zengin ve fakir var.
      ···
    2. 2.
      +1
      Bak güzel kardeşim rusya komünizmin kraliyeti mi ahah amerikan destekli karaborsacıları bilmiyorsun herlade.
      Paranın ne olduğunu bilmeyen insanlar vardı sovyetlerin yıkıldığında. Sonucu da en ağır oligarşileri en ağır dengesizlikleri oluşturdu.

      Moskova ve ptburga da gittim. Metrosunda 1 dolara tüm şehri dolaşabiliyorsun. Bira sudan ucuz. Benzini para bile değil.

      Ama konumuz bu değil.

      20 ülke gezdim. Sana şunu söylüyorum ülkemizin tek kıskanılacak şeyi doğası ve tarihi. Sizi böyle böyle sefalete yoksulluğa geri kalmaya alıştırıp van minut, ey hollanda demekle mutlu ediyorlar.

      Hadi sana da bi soru peki bizim yaşlılarımız neden çine gidemiyor hindistana gidip atalarının yapıtlarını göremiyo. Halbu ki oraların paraları bu kafaya göre bayağı değersiz değil mi ki.
      ···
   tümünü göster