1. 126.
    0
    sadece başlangıcına dayanabildim vekendileri bizim grubu gördükleri zaman etrafa gülücükler saçıp bir bize bakıp bir de birbirlerinin kulaklarına birşeyler fısıldayarak tahrik unsurları olmuşlardır ve bizi üzerlerine çekmişlerdir. bırakın ilk anı, son ana kadar hepsinin de yüzünden tebessüm düşmedicümlelerinden sonra bunu yapan huurların(konu ciddi o yüzden huur çocukları demiyorum)hiçbirşeyden haberi olmayan, dünyaya sadece kendi gözlükleriyle ki o gözlükleri de gözlerine değil giblerine takmışlar, bakançeteci ve fethullahçı zihniyete sahip bir güruhun bilinçsiz sürü eylemi olduğunu anladım. bunları adam etmenin tek yolu gerçekten kişisel suçlarının cezasının verilmesidir.
    ama daha vahim olan şey sözlükte bu eyleme tepki koyan ve içinde empatiyle ilgili mesaj yazarak sözlüğün çok okunan ve sevildiğini anladığım bazı yazarlarının da daha büyük bir hataya düşüp olayı hep sizin ananıza bacınıza yapılsa ne derdiniz gibi bencilce bir yaklaşımla konuşmaları ve nerdeyse kimsenin bu konuya hiç dikkat çekmemesi.
    benim kız kardeşim yoksa anam ölmüşse veya bunlarla hiçbir ilişkim kalmamışsa bu tür binliklere karşı duygusuz mu kalmam lazım anlayamıyorum. hiç mi aklı başında adam yok. hepiniz sadece sizin başınıza gelebilir diye mi karşı çıktınız. yüzme bilmiyen denize girmeyenler denizlerin içine sıçılmasına karşı çıkmasın. erkekler kadınlara şiddeti kınamasın. işçiler memurların maaşını memurlar işçilerin iş güvenliğine karışmasın amk. sizin duyarlılığınız bu mu.bu kadar mı insanız.
    hepimiz sözlükte hayvan olabiliriz.ama kimsenin bu hayvanlığı dışarıda sürdürmeye hakkı olmamalı.tam tersine burada o kadar abaza maganda ve öküz olanların dışarıda daha fazla insan hem de onurlu dik durabilen muhalif insan olmaya mecburiyeti vardır.
    özet mi geçeyim.
    hepimiz hayvanız.
    ···
   tümünü göster