/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +160 -101
    ben 20 yaşıma kadar solculuğu, komünistliği, vatan hainliği ile bir tutardım. zira kimse ne olduğunu anlatmadı. komünizmin ne olduğunu biliyordum ama kafamdaki düşünce, komünizmin arkasına sığınarak bölücü faaliyette bulunuyor oluşlarıydı. yoksa bu kadar mantıklı şeyleri savunan adamlara, insanlar niye düşman olsundu?

    solu halktan uzaklaştıran bir nedende kolluk kuvvetlere baş kaldırabiliyor olması. polis halkın bağrına bastığı, güya halk için canını ortaya koyan insanlarla dolu kurumlar. sol hakkını arıyor, herkesi eşit görüyor ve gerektiğinde düzene karşı durmak için kolluk kuvvetlerine baş kaldırabiliyor.

    bir neden ise solculuğun karşı görüşü olan sağcılığın, içerisinde milliyetçiliği barındırması ve vatanseverlerin(!) solcularla mücadele etmesi. bayrağını milletini vatanını seven, atatürk'ün izinden giden(!) bir grubun karşı durduğu bir oluşum elbette bunlarla zıt şeyleri savunuyor olmalı. (?)

    solculuk muhalefet olmaktır, sorgulamak, düşünmek, hakkını aramaktır. 68, 77, 80 ve gezi hariç halkın geneline ulaşamayışının sebebi solcunun devamlı savaşmak zorunda olmasıdır. oysa " tekbiiir " diye bağırıp düzen ne getiriyorsa ona eyvallah etmek sağcı olmak için yeterli

    Edit: Özelden sürekli dinle ilgili mesajlar geliyor bu konuya bir açıklık getirmek şart oldu;
    Genelleme yapmak yanlış olur ama genelimiz ateist evet. Benim müslüman, hatta kapalı kadın yoldaşlarımda var ama gayet laik, gayette Marksist insanlar. Marx'ın diyalektik materyalizmini anlayıp din ve milliyetçilik gibi soyut dogmalarından kurtulmayan insan azdır. Fakat biz komünistler insanların dinine, milletine, cinsiyetine, cinsel tercihlerine vb. kişisel etkenlerine hiç bir şekilde karışmıyoruz. Biz devlet yönetiminin içinde dinin olmamasını istiyoruz. Bunu zamanında Mustafa Kemal Atatürkte istedi ve yaptı. AKP iktidarında yitirilen laiklik değerlerine devrimle tekrar yaşam kazandırmak istiyoruz.
    ···
   tümünü göster