/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 126.
    0
    Bu konuda aileme danışırım elbette. Babam emekli asker. Mesleğe girdiği zamanla şu zaman arasında dağlar kadar fark var. Kendilerine çok iyi bir ev araba aldılar bana da ev aldılar. Daha da birikmiş paraları mevcut. Eskiden bunlar mümkün müydü. Ben kendimi bildim bileli akp başta. Şuan maaşın yarısı artıyor neredeyse. Ki evlenip çoluk çocuğa karışsam da sıkıntı çekmem. 4 bin lira şuanda güzel bir para. Almanya ingiltere ile sidik yarıştıramayız. Zamanla alım gücümüz daha da yükselecek. Şuanki konumumuz hükümeti başarısız yapmaz. Başka ülkelere göre geride olabiliriz ama neydik ki ne bekliyoruz ? Akpyi bir tek şöyle bırakırım. Daha önceki dönemlerde ülke çok iyi bir konumda olup da akp gelip batırsaydı o zaman desteklemem için sebep kalmazdı. Ama tam tersi
    ···
    1. 1.
      +1
      Finans departmanında çalışıp ekonomiden bu kadar bihaber olman gerçekten şaşırtıcı. Açık söyleyim güzel kardeşim benim finans departmanımda çalışsan bugün kovmuştum.

      Bugün senin ailenin iyi durumda olması gelir düzeyinin yükselme oranının birikim kaynaklı olduğunu gösterir. insanlar zaman içerisinde birikim yapar ve bunları yatırıma dönüştürür. Anne ve Babanı 10 yıl öncesine bu şartlara göndersek aslında çok net göreceksin o evi ve arabayı alamayacağını. Sana oturur tek tek günümüz geçmiş analizi hazırlarım. Geçmişte hazırlamıştım başlık vardı %72 fakirleştiğimiz gözüküyordu ki bu 2016 yılında hazırladığım bir paketti. 1 yılda enflasyonun hali ortada kim bilir % kaçlara çıktı.

      Ülkenin alım gücü günden güne düşüyor. Senin çok şükür ki orta düzey gelirin var ki (bak çok şükür diyorum bu ülkenin %60 üstü kesimi asgari ücretle çalışıyor) bazı şeylerin hiç bir şekilde farkında değilsin. Susuyorsun sadece biat ediyorsun. Örnek "Almanya ingiltere sidik yarıştıramayız" Bu ülke yarıştırdı zamanında kardeşim.

      Şuan senin gibi 30 tane beyaz yaka çalışanım var. bunun yanında Mavi yaka çalışanlarım. Ben onlar adına üzülüyorum. Şartların günden güne kötüye gitmesine hatta işsizliğin artmasına bizlerin dahi şuan ekonomik olarak insanlara hakettiklerini verememesine. Şuan senden fazla maaş alan mühendislerimin zor durumda olmasına. Piyasadaki bir çok arkadaşımın durumlarının kötü olmasına. insanların sefalet içinde yaşamasına birey olarak üzülüyorum.

      Maalesef sizler biat edip. 15 yıllık gelişen teknoloji ve Global ekonomide bu kadar geride kalmamıza rağmen hala iyi olduklarınızı savunmanız. bir kesimi zengin ederken bir kesimi fakirleştirmeye devam edecek. Unutma bugün durumun iyi olabilir ama madalyon tersine dönerse herşey çokta geç olabilir.
      ···
   tümünü göster