/i/Tespit

  1. 1.
    +17 -23
    Fotoğrafta, yahudi bilim adamlarının aldığı nobellerin tüm ödüllerin oranını görüyorsunuz. inanılmaz değil mi? Yahudiler dünya nüfusunun %0.2'i iken. Başka bilgiler daha,
    Dünya satranç şampiyonlarının %47si,
    Oscar ödüllerinde en iyi aktör ödüllerinin %51i,
    20. Yüzyılın en önemli düşünürleri listesinin %30u,
    Ve ekonomi politika sanat gibi pek çok alanda öne çıkan isimlerdir,
    Yahudiler.
    Binlerce yıldır etraflarında her şey tekee teker yokolurken hayatta kalmaktır yahudiler.
    Mark Twain de bahsetmiş bu konuda.
    "Mısırlılar, Babilliler, Persler yükseldi, gezegeni ses ve görkemle doldurdular, sonra solup yittiler. Yunan ve Romalılar onları takip etti, büyük gürültü çıkardılar ve gittiler. Başka halklar ortaya çıktı, meşalelerini bir müddet yüksekte tuttular ama söndü... Şimdi ya alacakaranlıkta oturuyorlar ya da kayboldular. Yahudi hepsini gördü ve hepsini yendi. Her zaman olduğu gibi, çökme, zayıflama ve yaşlılık belirtisi göstermiyor, enerjisinde azalma yok, keskin ve araştırmacı zekâsında donukluk yok... Yahudiler hariç, her şey ölümlüdür. Bütün güçler geçer ama o kalır. Ölümsüzlüğünün sırrı nedir?”

    Ve de Lev Tolstoy:

    “Yahudi, ebediyetin simgesidir. Binlerce yıllık işkence ve katliamın yok edemediği, ateşin de, kılıcın da, engizisyonun da yeryüzünden silemediği o; Tanrı’nın vahyine ilk tanık olan, kehanetin bekçiliğini öylesine uzun bir süredir yapan ve dünyanın geri kalanına aktaran o. Böyle bir ulus yok edilemez. Yahudi, ebediyetin kendisi kadar kalıcıdır.”

    Belki de Tevrat buna yanıt veriyordur,
    “Seninle ve ardından gelecek çocuklarınla aramdaki antlaşmayı, nesiller boyu,

    ebedi

    olarak bir antlaşma olarak yerine getireceğim” (Bereşit 17:7).

    Yahudi halkı ebedidir.
    ···
   tümünü göster