/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 126.
    0
    Bak kardeşim Allaha inanmaman için bir sebebin olmalı lazım dinler yalan ya insanlar çabuk kandırılıyor diye işin içinden çıkamasın ilk önce ne için inanmadığını akla uygun olarak söylemen lazım
    ···
    1. 1.
      0
      Adam basitçe söylemiş kandrılıyor diye ki zaten öyle. Eski dönem toplumlarının hemen hepsi kendi toplumunu düzene sokmak için kendi kültürüne uyum sağlayan bir inanç sistemi oluşturmuştur.Bak böyle yaparsan seni ateşte çevirirler gibi. Diyelim ki yaratıcı var neden peygamberler yalnızca şuanki israil filistin arabistan gibi belli başlı ortadoğu ülkelerinde çıkıyo.Ha diceksinki peygamberler başka toplumlarada gönderilmiştir hindistana ortaasyaya amerikaya vb . Gönderilenler niye o zaman tarihte yok veya bahsedilmiyor artık yamyamlarmı yedi, ormanın birinde kaplanmı kaptı bilinmez. Hadi başarılı oldular diyelim Allah katında tek din islamdır yani muhafazidi takip edenlerdir diye bir söylem neden var?
      ···
    2. 2.
      +1
      Hala ilk yazdıklarınızda yeterince argüman yok Allah’ın var olup olmadığını insanlara yardım edip etmemekle delillendirmek başta yanlış bir metotdur Şimdi düşünün ki, bir insan evine ışık vermediği için kalkıp güneşin varlığını inkâr etse, “madem benim evime ışık vermiyor, öyleyse yoktur” dese, binlerce yönden tekzip edilecektir. Zira güneşin varlığı bazı kimselerin evine ışık yansıtıp yansıtmamakla ilgisi yoktur. Bir şey varsa vardır, yoksa yoktur. Bu tür ilişkilendirmeler bir cehaletin eseridir.
      ···
   tümünü göster