1. 451.
    +1 -2
    Üstad Necip Fazıl Kısakürek. Türk Edebiyatının en ünlü şairlerinden biridir. Genel olarak diğer şairlerden çok daha farklı bir yapıya ve görüşlere sahiptir. Önceki hayatı islam anlayışına ters olmakla beraber, sonradan islamın emrettiği bir insan olmakla kalmamış, örnek ve bayrak şahsiyet olarak kendini hem edebiyat sahasında hem de insanlık sahasında ispatlamıştır.

    Onun değişmesinde ki en önemli nokta Seyyid Abdülhakim Arvasi ile tanışmasıdır. Onunla tanıştıktan sonra geçmiş hayatına bir sünger çekip, temiz bir sayfa açmıştır. Hatta onun bu haline şaşıran onun aleyhtarları:
    "Sen eskiden böyle değildin, alkolik ve kumarbazdın." demişler, onu aşağılamışlardır. Üstad ise bu eleştirilere cevaben:
    "Benim geçmişim bir çöplükten ibarettir. Çöplüğüde ancak köpekler karıştırır." demiştir.

    Üstad Necip Fazıl, hayatı boyunca eserleri hakkında çok ağır hakaretlere uğramış hatta tevkif edilmiş cezaevine gönderilmiştir. Mahpusluk hayatında da eserler yazmaya devam etmiş, şiirlerinden kopmamıştır. Edebiyatımızda çoğu ünlü eser Üstada aittir. (bkz: Kaldırımlar Sakarya Türküsü Ahşap Konak Öfke ve Hiciv vs)

    Genel olarak mütedeyyin bir şahıs olan Üstad, dini alanda çok sözler söylemiş çok savunmalar yapmıştır. Dini bütün bir insandır.

    Bugün onun vefatının 34. Yıldönümü... Allah (cc) kabrini nur, mekanını cennet eylesin. Allah ondan razı olsun...
    ···
    1. 1.
      +1 -1
      üstadını gibeyim
      ···
   tümünü göster