/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +3 -3
    Haklı şuku. Her şey atomlardan meydana geldiyse ilk atom nasıl oluştu bingbang başlangıç ise ise onu kim yarattı. Bing bangte de atom var onun ilk atomunu kim oluşturdu Her oluşumda bir sebep var ve Bingbang den öncesi ve kısacası ilk oluşum nasıl oluştu her oluşum bir oluşumdan destek alıyorsa yani her oluşum bir oluşumdan sonra oluyorsa ilk oluşumu başlatan sonu olmayan bir irade olmalı.

    (bkz: kur an ı kerim i)
    ···
    1. 1.
      +1
      O zaman sana ben de Allah'ınızı kim yarattı diye sorarım
      ···
    2. 2.
      +3 -2
      Onu biri yaratsaydı yaratıcı olmazdı. Sorun baştan yanlış.
      ···
    3. 3.
      0
      https://youtu.be/oA1idouumY0
      ···
    4. 4.
      +1
      O zaman evren zaten var olmuş olamaz mı madem Allah'ınız başından beri var yanlı düşünme
      ···
    5. 5.
      +1
      Her şeyin bir yaratıcısı yoktur, her yaratılanın bir yaratıcısı vardır. Tek yaratıcı Allah'tır, ve her şeyi O yaratmıştır.
      ···
    6. 6.
      0
      imanlı ateiz zaten var olamaz çünkü evren sonsuza kadar genişlediğine göre ve fizik kurallarında her şeyin bir başlangıcı olduğuna göre mesela bir top a kuvvet uygulanmadan düz bir zeminde hareket edemeyeceği gibi evren de genişliyor genişleten canlı bir varlık olmalı. Bilim adamları bir gün evrenin yok olacağını söylüyor büyük değişim büyük donma gibi teoriler var.Çoklu evren teorisi de var bu evren den başla bir evren varsa eğer oluşmaktadır için bir evrene ihtiyaç duyulursa da eğer ilk evren kendi başına oluşmaz ve bir canlı bilinçli bir yaratıcının gücüne ihtiyacı var. Sadece fizik kurallarına inanmak saçmadır fizik kuralları sana her konuda bilgi veremez pgibolojin hakkında mesela fizik mi kullancan bizi bir yaratıcı yaratmıştır ve o bizim le evrenle ilgili herşeyi biliyor her şey le ilgili her şeyi biliyor.Kur anda pek çok ilmi alanda bilgi var.Ve gerçekten aklını kullanıp bir şeyleri farketmeye çalışsan sende göreceksin doğruyu neden bu inkar Allah ın yap ve yapma dediklerinde bir doğruluk fayda vardır.Biz onu bazen kavrayamazsak da o Alim dir bilmediklerimiz bilendir. Mesela bir önceki fikrime örnek fizik seni ruhsal durumlarda karamsar halinden sosyal fobi halinden depresyon halinden kişiyi fizik mi çıkarıcak.Ya işte fizik bir yaratıcı ve olmadığı için her şeyi bilmiyor Bir yaratıcı nın yaratıcı olabilmesi için Her şeyi bilmesi lazım ki tüm düzene her şeye gücü yetebilsin.O Kadir dir her şeye gücü yetendir.

      edit:Ufak bir yanlışlık olmuş Her şeyin değil her yaratılanın bir yaratıcısı vardır. Yaradan Yüce Allah(cc) tır.O ezeli ve ebedidir.
      ···
    7. diğerleri 4
   tümünü göster