/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 51.
    +1 -1
    Yaratılan her şeyin bir sebebi var fizik kuralları varsa o da sonradan yaratılmıştır.Çünkü aklı şuuru canı olmayan bir şey yaratıcı olamaz senin kaseni oturttuğun kanepenin dahi kendi içinde kuralları var o kendi kendi ni veya başka bir şeyi mi yaratabilir.
    ···
    1. 1.
      +1 -1
      cok klise olacak ama, o zaman yaraticinin da bir kokeni olmali. evet kutsal kitaplara gore yaratilmamistir, hep vardir buna diyecek bir seyim yok. ancak bu mantikla, fizik kurallari hep vardir diyebilirim ben de. sahsen, yaratici gibi her seyin ustunde utopik bir her daim var oldugunu kabul edecegime, fizik kurallari gibi nasil calistigi belirlenmis olan bir kavramin her daim var oldugunu kabul ederim daha mantikli.

      inancla bilimi yaristirmaktan vazgecin. inanan inansin. kanitlamaniza gerek yok. dinler dogmatiktir. bilimle ortusmesine gerek yoktur. kutsal kitaplarin icerikleri, bir inanan icin kayitsiz sartsiz gerceklerdir. bilimle celisse bile inanan bir kisi kabul etmekle yukumludur.
      ···
    2. 2.
      0
      Bilimle çelişmiyor zaten mevzu da burada. islam bilimle çelişmediği için doğru.Aç bak bilimin bu yüzyılda keşfettiği bilgiler kur an da asırlar önce yazılı bunu müslüman olan doğru olduğunu anlayan bilim insanları da kabul ediyor.Örneğin kur an asırlar önce bilimin bu yüzyılda keşfettiği şeyleri anlatıyor

      Evrenin genişlemesini bilim bu yüzyılda buluyor

      Kur’an-ı Kerim tam 1.400 sene önce evrenin genişlediğinden haber vermektedir. Zariyat suresinin 47. ayet-i kerimesinde şöyle buyrulmaktadır: “Biz göğü kudretimizle bina ettik ve şüphesiz biz onu genişletiyoruz.”

      Daha niceleri var kur an da bilimden tut pgibolojiye kadar bilgi var.Her yazılana bir hikmet var doğruluk var hiçbir yanlış yok dogmatik değil çünkü slam aklı kullanmanızı ister

      Enbiya 10
      Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız?
      ···
   tümünü göster