/i/Devlet

  1. 1.
    +975 -95
    Şaka gibi anlam veremiyorum. Adam belki asker olmak istemiyor ve 18.000 lirası olmadığı için askere gidiyor. Hadi onu geçtim vatan borcu. Diyelim adam öksüz yetim ailesinden kimse yok. Bu adamın normalde dışarda çalışması geçimini sağlaması lazım.

    Ama parası yok diyelim. Askerde bile kantin paralı kardeşim. Öyle iş mi olur. Adam geliyor hiç bir menfaati olmadan doğuya gidiyor çatışıyor falan. Ama haftasonu çarşı iznine çıktığında bir kafede içeceği çay parasını annesi babası yolluyor. Akla mantığa sığacak bir tarafı yok. Burda para veriyorlar diceksiniz. O para askerin kantinde içeceği çay parasına bile yetmez. Sigara içiyor diyelim kardeşimiz. Annesi babasıda yok diyelim. Napsın askeri koğuştaki arkadaşlarının parasını mı çalsın.

    Devlet askerine en az asgari ücret kadar para vermelidir. Aksinin iddaa edilmesini kabul etmiyorum .

    Edit: olum bu sözlük harbi anlama yetisinden uzak ilkokullularla dolu lan. Ben diyorum ki askerimiz gurbette parasız kalmasın. Sigarasını çayını en azından otobüs biletini falan alabileceği kadar para devlet tarafından verilsin.

    Adam bana vatan haini diyo. Malsınız olum, askerde bu erler birbirlerinin dolabını patlatıyo sonra. Gelmiş bana ne diyo

    Edit 2 : bu editi zorunlu giriyorum. Askerlere geçen sene bu vakitte yaklaşık 40 lira harçlık veriliyodu. Bu sene %100 zam yapılmış devletimiz tarafından bunada şükür.
    Şuan er harçlığı 80 lira civarında.
    80 lira ayıp lan ayıp yüzünüze gözünüze dursun. Adam altta zaten para veriliyo bize ne diyo.
    Afedersiniz de 80 lira 1 ay değil 1 hafta yetmez adama. Bu 80 lira gözüne batmış bazılarının o yeter zaten falan diyolar. Bunlar askerliğe daha 10 yılı olan ilkokullular. Tuzları kuru ondan böyle konusuyolar
    ···
   tümünü göster