/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +4
    Dışarıdan gelen soğun rüzgarın ıslığıyla irkildim. Elimde küçük çakımla yonttuğum odun parçası insanvari bir şekil almıştı. Sobanın kenarındaki diğer ceviz odunlarının yanına koydum. Odada dikkatimi çeken tek şey ise iştilenin sadece dedemi sesi ile çakımı kapattığımda ışıldayan demirin balmumu tahta sapa değerken çıkardığı sesti. Birbiri ardına yakılan sigaraların dumanı ampulden yayılan ışıltıyı gölgelemiş fakat odadaki ciddiyeti etkisi altına alamamıştı.
    Soba susmuş dedemi dinlemekte ve arkadaşım mustafa ağzında yavaş yavaş açma çiğneyerek uyuklamakta. Hikayeyi dinlemedigimi fark edecek ki babam koltuk altlarımdan kaldırarak hadi eve git dedi. Yüzünde bir bıkkınlık oluştu.
    Mustafa ile soğukta çıktık dışarıya. Gocuklarımızı boğazımıza kadar çektiğimiz için robot gibi yuruyorduk. Gecenin geç saatleri olmuş ve köyün orta yaşlı kadınları dedikodunun tadına varmış olacak ki kıkırdayarak evlerine doğru gidiyorlardı.
    Caminin olduğu meydandan ben yukarı cikacaktım. Mustafa ise sola dönecekti. Yarın yapacağımız kuş tuzaklarını düşünerek birbirimize sırıttık. Karda cıkar katurtulu ayak seslerimizi geceye katarak yürüdük. Bir iki metre yürüdükten sonra sadece kendi ayak sesimi duyuyordum. Arkama dönüm Mustafaya bakınca olduğu yerde kaskatı kesilmiş bir noktaya bakıyordu. Nereye baktığını goremedim benim sağ tarafımda kom vardı sadece Mustafanin elinde radyoyu düşürüşünü gördüm.

    Sonra bir traktörün egsos sesi gibi bir bağırtı ve bir kadın çığlığı duydum.
    ···
   tümünü göster