/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +45 -2
    Bu başlıkta en son okuduğunuz kitabı ve ne kadar süre geçtiğini yazın. Size kim olduğunuzu anlatayım. iftara kadar buradayım.

    (bkz: adeletsizliği ilk ne zaman hissettiniz) burdan yazdığım hikayeye gidebilirsiniz.

    edit: Birazdan iftar olacak. Ben hazırlıklara girişeyim. Gece sahura kadar yazmaya devam edicem. (bkz: adetli oralet) buraya da el atarsanız sevinirim.

    edit2: panpalar bu tarz başlıklara denk geldiğimde son sayfaya düşünce entry me cevap girilmiyordu. Ben de bu yüzden karışık gitmeyi uygun gördüm. El imden geldiğince çok kişinin entrysini cevaplıcam.

    edit3: Kitap önerisi isteyen panpalarıma önerilerim;

    eğer okumayı çok sevmiyorsanız, Emrah Serbes, Erken Kaybedenler. Alper Canıgüz, Oğullar ve Rencide Ruhlar. Selçuk Aydemir, Mahalleden Arkadaşlar okuyabilirsiniz.

    eğer FANTASTiK kitaplar seviyorsanız, LOTR veye Harry Potter en bilindik serilerdir. Daha az bilindik olarak eğer 18 yaş altındaysanız şimşek hırsızı ya da wardstone günlüklerini tavsiye ederim. 18 yaş üstündeyseniz ejderha süvarilerinin mirası serisini okuyun. ilk kitanı Eragonun filmi de var. Beğeneceğinizi tahmin ediyorum.

    eğer POLiSiYE kitaplar seviyorsanız, Ahmet Ümit zaten seviyosunuzdur. Sultanı Öldürmek adlı kitabı benim en beğendiğim. Konusu özgün ve güzel. Beyoğlu Rapsodisi de en sürükleyici kitabı bana göre. John Verdonun kitapları da fena değildir. Aklında bir sayı tut tarzı kitapları, ya da köstebek ( içerde dizisinin konu aldığı kitap filmi de var)


    eğer DiNi kitaplar seviyorsanız, iskender Pala nın OD adlı kitabını çok beğendim. Akılsal, sürükleyici ve etkleyici bir roman. Hoşunuza gidecektir.

    eğer Modern Türk Romanı seviyorsanız. Ayfer Tunç- Yeşil peri gecesi Zülfü Livaneli Son Ada(güzel bir distopya kitabı) Murathan Mungan-Yüksek topuklar ( Çevrenizdeki insanları anlamanıza yardımcı olur.) Kinyas ve Kayra ya da Tol adlı kitapları beğenebilirsiniz.


    Türk romanında Oğuz Atay ve ihsan Oktay Anarın yeri ayrıdır. Tutunamayanlar ya da Suskunları okuyabilirsiniz.

    Dünya edebiyatından da Hemingway Çanlar Kimin için Çalıyor, Albert Camus Yabancı, Harper Lee Bülbülü Öldürmek gibi kitapları tavsiye ederim.
    ···
   tümünü göster