/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
  1. 1.
    +73 -27
    Tutturmuşsunuz bi Araplar Türkleri katliamlarla Müslüman yaptı kılıç zoruyla olduk falan. Ulan gerizekalı aç tarih kitabı vs bişey oku lan gerizekalı. Katliamların olduğu tarihlere ve Türklerin Müslüman oldukları tarihe bir bak ondan sonra konuş 3. sınıf Türkçü seni. Ayrıca sadece Araplar mı katliam yaptı aç bak 1915 yılında Çanakkalede neler yapılmış neler olmuş, bak bakalım Haçlılar biz hrıstiyan olalım diye bize kaç defa katliamlar yapılmış ama olmamış. Zaten Türklerde istemediği birşeyi kılıç zoruyla bile kabul etmez. Neyse çok uzatmadan konudan sapmadan açıklama yapayım da bilgilen/aydınlan 3. sınıf Türkçü seni.

    Türkler ilk kez bir Arap Devletiyle Emeviler döneminde komşu olmuşlardır.
    Emeviler Arap ırkçılığı yapan bir devlettir. Arap olmayan Müslümanlara bile 2. sınıf vatandaş muamelesi yapılmıştır. Bu dönemlerde Emeviler ile Türkler arasında istenmeyen olaylar, katliamlar, münakaşalar olmuştur fakat Türkler bu dönemde Müslüman olmamışlardır.

    Aradan geçen yaklaşık 100-200 yıl sonra başka bir Arap Devleti olan Abbasiler Türklere komşu olmuştur. Abbasiler, Emevilerin tam tersine eşitçi ve birleştirici bir politika izlemişler ve ilk iyi anlamda Arap-Türk ilişkileri başlamıştır. Çin ile yapılan savaşta ittifak olunmuş ve Türkler Arapları ve islamiyeti yakından tanıma fırsatı bulmuşlardır. Bu savaş galibiyetle sonuçlanmış ve Türkleri çok beğenen Abbasi Halifesi Türkler için bir asker şehri kurdurup önemli devlet görevlerine ve valiliklere Türkleri görevlendirmiştir. Daha sonra Türkler Arap Devleti içinde giderek çoğalarak falan zaman içinde boy boy islamiyeti kabul ederek bugünlere gelmiştir.

    Türkler islamiyet'in sancağını ve bayrağını o günlerden başlayıp bugünlere kadar koruyan bir millettir. Başlıkta açıkladığım gibi Türkler zorla veya kılıç zoruyla Müslüman olmamışlardır.

    Biz Türk Tarihini internetten sağdan soldan duyduklarımızla öğrenmedik. Açıp araştırdık ve okuduk.
    ···
   tümünü göster