/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1 -7
    yukarda kuran değiştirilmedi demişsiniz de. kuranın değiştirilmediğinin kanıtı nedir? %70i sex %30u savaş olan bi kitaptan bahsediyoruz. bir sürü çelişki var, saçma sapan ayetler var.. kadına değer yok. sizden olmayanları kesin biçin kadınlara kölelere çocuklara tecavüz edin. budur bu din. kurana göre. eğer islam tek doğru dinse bu kadar saçmalık niye bu doğru olan dinin kitabında yer alıyor?
    ···
    1. 1.
      0
      ayrıca allah 3 büyük din gönderdi ikisini değiştirdiler biri değişmedi, tuttu diyorsun. yoksa piyango mu oynuyor bu yüce varlık? eğer o kadar yüceyse neden bu kadar dine ihtiyaç duydu söyler misin
      ···
      1. 1.
        +4
        Allah bütün dinleri aynı anda göndermedi. Eğer bir toplum yoldan çıkarsa veya saçma inanışlara düşerse peygamber gönderilir. Senin dediğin kadına değer yok kısmı hz.muhafazid gelmeden önceki arabistan'ın durumuydu. Kızlar diri diri gömülüyordu, kadınlar köle gibi satılıyordu. Kuran'da ise kadına saygı ve sevgi gösterilmesini emrediyor kesin, biçin falan bunlar saçmalık. Ayrıca Kuran'ın %70'inin sex olduğu falan yok sanırım bu konuda çok doldurulmuşsun o yüzden bu kadar öfkelisin. Son söylediğine cevap olarak dinleri Allah değiştirmedi insan denen varlık değiştirdi ve bozdu. Bu yüzden Allah yeni bir din getirdi. Umarım aradığın cevapları vermişimdir.
        ···
      2. 2.
        0
        Bu arada Kuran'da çelişki var diyorsun o çelişkileri söyler misin
        ···
      3. 3.
        0
        Şöyle durumlar var aklıma gelenleri yazayım. Ayetleri hatırlamıyorum araştırırsan bulursun.

        Bir ayette, bazı yeni gelen ayetlerin eskisini değiştirebileceği yazıyor. Ama ayetlerin hiçbirinde "bu, şu ayeti değiştirmiştir" gibi dipnot yok. Hatta bazı alimler arasında hangi ayetin hangi ayeti değiştirdiğini bilmediğinden fikir ayrılıkları ortaya çıkmış. Ayetlerin tam inme zamanının bilinmemesi de var tabi.

        Bir ayette ise "Size büyü yapanlara karşı allaha sığının" yazıyor. Birtakım ayinlerle büyü yapılabilir mi demek bu? Büyü gibi şeyler islam da varmış anlaşılan.

        Semavi dinlerin tamamında da şöyle bir durum var. Semavi tanrıların kanıtlanamaması lazım çünkü o zaman sınav olmaz. Ama birisi kanıtlanamayan bir şeye inanmamaktan sorumlu tutulamaz. Öyleyse cennete gitmek için körü körüne kabullenmek gerekir.

        Bu kadar iğrenç yazı yazmadım hayatımda.
        ···
      4. 4.
        0
        ilk yazdığınla ilgili herhangi bir fikrim yok ama araştırıcam. Büyü zaten Dünya'da çok eskiden beri olan bir şey Kuran'la gelmedi yani. Şimdi şöyle düşün senin neden bir yaratıcın olmasın her şeyin bir yaratıcısı vardır. Sen(ve bir çok kişi) Allah'ı kanıtlamak için somut bir delil istiyor, yani bir nevi Allah'ı görmek istiyorsunuz ve böyle olsaydı senin de yazdığın gibi sınav olmazdı. Allah kendini göstermeyeceği için somut delil olarak Dinleri ve Kitapları gönderdi ama tabiki de bu insanlara yetmedi inkar ettiler ve değişik inançlara inandılar, kitaplarını değiştirdiler. Körü körüne inanmak kısmına gelirsek Kuran'da hiç bir ayette körü körüne inan demiyor. Aksine, düşün ve oku gibi kelimeler geçiyor. Sorgulamak iyidir(dinden çıkmadığın sürece) . Tabiki günümüzde körü körüne inanan ve sorgulamayan insanlar var ama bu da onların kararı.
        ···
      5. diğerleri 2
    2. 2.
      0
      Okumadığın çok belli nette aratıp gelme Dayanağın varsa sağlam tartışabiliriz
      ···
    3. 3.
      0
      Hz osmanın üzerine düsüp şehit olduğu kuran ile bugünkü kuran aynı. Hala daha o kuran saklanır internetten bakabilirsin
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster