/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    +2
    Zor diyorsun. Zor olacak ki imtihan olsun.
    Hz. Mevlana

    Kardeşim elbette bazı şeyler nefsimize özellikle de ilk planda zor gelecek. Tıpkı atalet (eylemsizlik) momentini yenmek gibi. Nasıl ki bir arabayı ittirirken ilk hareketi kazandırana kadar harcadığın güç ile araç hareket ettikten sonra harcadığın güç farklıdır tıpkı onun gibi. Peki işi daha kolay kılmak için ne yapmak lazım. O aracı birkaç kişi birlikte ittirmek lazım.

    Kiminle arkadaşlık ettğinize çok dikkat edin. Çünkü kişi arkadaşının dini üzeredir
    Hz. muhafazid s.a.v.

    Sen çok şükür faydasız adamları elemine etmişsin hayatından. Şimdi de o arabaya seninle birlikte omuz verecek iman sahibi arkadaşlar ile çevreni donatmanın çok faydasını göreceksin. Namaz kılmak için 40 gün süre biçilir genellikle. Nasıl ki sigara vb. zehirleri bir anda atamıyor vücut. Ruhumuzda günahların ağırlıklarından kurtulmak için belli süreye ihtiyaç duyar. O zaman zarfında sebat edip azmedersen artık sen namazı değil namaz seni kılmaya başlar. Kılmayınca kendini ekgib hissedersin. Peygamber efendimiz şu duayı her namazdan sonra yapmayı tavsiye etmiştir.

    Allahümme einnî ala zikrike ve şükrike ve hüsni ibadetik:
    Allahım! Seni anıp zikretmek, nimetine şükretmek, sana layık ibadet etmek için bana yardım eyle!.

    Rabbim yar ve yardımcın olsun güzel kardeşim benim. Cennetinde ayeti kerime de hiçbir aklın hayaline düşmediği şeklinde ifade edilen nimetlerine kavuştursun seni, beni ve tüm kardeşlerimi. Amin
    ···
    1. 1.
      +1
      Eyvallah kardeşim sağol
      ···
   tümünü göster