/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +13 -20
    Aptalca bir yardım. Ancak iptidai heriflerin yönettiği bu ülkede şaşılacak bir durum değil.
    Teferruatlı bir edit gelebilir, tetikte olun.

    Ve o beklenen -gerçi beklenmeyedebilir- editi:

    Herhalde yardıma 'aptalca' dediğim için entry biraz kötülenmiş, normaldir. Zaten hızlı ve üstünkörü yazılmıştı bunu da belirteyim.

    Her neyse bir Liberteryen olarak elbette yapılacak 'yardım' kime yapılırsa yapılsın 'zorlama' olmadığı takdirde meşrudur ve hiç kimse bunu engelleyemez. Yardım gönül rızasıyla yapılan bir iştir. Şayet bir kişi "aç ve fakir ülkelere" değilde "zengin ülkelere" yardım yapıyorsa bile bunu kendi rızasıyla yaptığı için ortada "aptalca" bir durum söz konusu olamaz. Bunları bir not edelim.

    Gelelim entryimde neden "aptalca" kelimesini kullandığıma.. Zaten belirttim eğer yardım gönül rızasıyla yapılıyorsa sıkıntı yok, ancak burada durum farklı. Başlığı açan kişi bu yardımı "devlet mi" yoksa bir "stk mı" yapıyor belirtmemiş. internetten yaptığım araştırmalarda da herhangi bir yardım kuruluşunun "Katar'a Yardım" minvalinde bir kampanyasınada denk gelmediğim için bu yardımı 'devlet'in yaptığına kanaat getirdim ve buna binaen "aptalca" dedim. Çünkü devlet'in yaptığı bu yardım bir gönüllülük esasına değil "zorunluluğa" dayanmaktadır. Peki neden? Kısaca açıklamak gerekirse; devlet x ülkesine/şirketine yardım yapacak olsun. Öncelikle yardım için belli bir miktar para gereklidir. Sorarım size devlet bu parayı nereden kazanır? Elbette hepimizin bildiği gibi, vergilerden. Vergilerde reşit olan her vatandaştan temin edilir. Devlet bu insanlardan aldığı paraları kimin rızasını alarak "yardım" için kullanmaktadır? Mesela ben vergi veren bir vatandaş olarak bu yardıma karşıyım lakin buna rağmen benim param "zorla" yardım için haracanıyor. El insaf be kardeşim.

    Unutmayın sadece akp'liler değil, a'dan z'ye herkes vergi veriyor, kaldı ki akp'li olupta bu yardıma karşı olan onlarca arkadaşım da var. Onlara ne demeli? Devlet bu yardımlarına (!) devam edebilmesi için daha fazla paraya ihtiyacı olacak ve bunu da vergileri daha da arttırarak sağlayacak. Ben buna karşıyım. inanıyorum ki biat etmeyen milyonlarda bu "aptallığa" karşı. Biz, vergilerimizin eğitime, teşviklere harcanmasını istiyoruz. Katar vb. ülkelere isteyen kendi cebinden dilediğini verebilir, buna lafımız yok zaten. Ancak devlet bu tip işlerden elini eteğini çekmelidir.

    Hem Katar gibi dünyanın en zengin ülkelerine bu gıda malzemelerini satıp ihracatı arttırmak varken, "yardım" yapmakta ayrı bir "aptallık" örneği. Bu memleketi idare edenler ve onların kıçını yalayan ayak takımı; KENDiNiZE GELiN.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +4 -1
      Ülke yönetmeyi senden öğrenecek değiller sen teog çalış
      ···
    2. 2.
      0
      Sen devleti eleştirirken böyle aşamalardan geçip de mi yapıyorsun, onların aldığı istihbarat, onların gelecekte yapacağı hamleleri vs. biliyon mu da konuşuyon züt egoisti
      ···
    3. 3.
      0
      Haklı şuku
      ···
    4. 4.
      0
      Bukadar tak biliyosan git ülkeyi yönet bakalım okadar kolaymı aq bini incide böyle laf yapmak kolay tabi
      ···
    5. 5.
      0
      Başından sonuna kadar hakaret egoistlik, okumuşsun ama eşekliğin kalmış. Gerek yok düşünüp yazmama. Sade şunu diyorum Allah size güç kuvvet iktidar vermesin, sığ düşünceli yobaz kafa @lightsmile millete gerikafalı şu bu derken kendi taklu zütünüzü görmüyorsunuz. Cehalet kötü bir şey, cehaletini bilmemek işte sende olan bu durum.
      ···
    6. 6.
      0
      Vergiler devletin çıkarları için harcanır halkın isteklerine göre değil
      ···
    7. 7.
      0
      ilk hakareti bana edip etmediğine bakmam bana dokunmayan egoist bin yaşasın demedim ve bana hakaret etmesen de ilk, başka kişilere hakaret ettin. Bana hakaret etmeni mi beklemeliydim?

      Nick6 meselesi de istediğin saçmalığı sıç, senin işin bu
      ···
    8. diğerleri 5
   tümünü göster