/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 26.
    +52 -9
    dünya similasyondur diyen adamın zerre kadar kuantum fiziğinden haberi yoktur. pc de oyun tasarlamaya benzemez o iş. bir tek elektronun yörüngesi bile spontanedir. (belirsizlik ilkesi) yani bir namludan çıkan mermi newton mekaniğine göre hep aynı yere gider. ama ateşlenen bir elektron olsa her seferinde farklı rotalar izlerdi. dolayısıyla bir tek parçacığın bile aynı anda hem momentumunu hem konumunu bile hesaplamak mümkün değil. maddenin yapıtaşlarına doğru yapılacak yolculukta her kadame de insan kendine şu soruyu soruyor. bu kadar kaotik bi temelden bu kadar ahenkli ve kusursuz işleyen bir evren nasıl oluşuyor.

    Fatır 41
    Şüphesiz Allah gökleri ve yeri zeval bulurlar diye (her an kudreti altında) tutuyor. Andolsun, eğer zeval bulacak olurlarsa, kendisinden sonra artık kimse onları tutamaz. Doğrusu O, halimdir, bağışlayandır.
    ···
    1. 1.
      -3
      evren kusursuz değil hele dünya hiç değil
      ···
      1. 1.
        0
        lan konuşuyorsun ama açıklamıyorsun? liseli ateistlerden bir farkın yok, kendilerinin bile anlamadıkları nihilist cümleler kurup 3 dk uzağa bakıyorlar. hayır anlatmak gibi bi niyetin varsa önyargısız bir şekilde okuyacağım lan niye yazmıyorsun
        ···
    2. 2.
      +1
      Helal pamba aydınlandım
      ···
    3. 3.
      0
      sen çok konuşuyon mk inandık
      ···
    4. 4.
      +5
      Seviyeyi yükseltmeyin oçlar ne diyonuz lan
      Am züt meme
      ···
    5. 5.
      0
      biraderim şaka yapmıyorum ışık çok vurdu qör oldum
      ···
    6. 6.
      0
      o derece aydınlandım aq
      ···
    7. 7.
      +2
      Bence senin kuantum mekaniginden anladigin yok çünkü bu konunun kuantum mekaniği ile ilgisi bile yok. Aptal fizik oyunlarını kendine sakla.
      ···
    8. 8.
      +1
      Çok inandırıcı resmen şu an i M A N LA N D I M
      ···
    9. 9.
      0
      Müslüman oldum bin
      ···
    10. 10.
      0
      Wowowo aydınlandım
      ···
    11. 11.
      0
      Kuantum mekaniği sayesinde evrendeki hiçbirşeyin daha önce planlanmadığını anlıyoruz kendi kaderi insan nasıl oluştu biz nasıl oluştuk diye bakmak istiyosan süreçlere dikkat et bu sürecin değişimi mükemmel geliyor insana ama öle değil
      ···
    12. 12.
      0
      Evren bencede kusursuz deil ama tam anlamıyla kusursuz deil diyebilmemiz için evreni baştan aşşağıya görüp tanımamız lazım. Bugünki bilinen, keşfedilen taraftarıyla kusursuz değildir lakin bin sene sonrada kusurlu sayılacak diyemeyiz.
      ···
    13. diğerleri 10
   tümünü göster