/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    0
    Kuran-ı Kerimde Hz. Yusuf a.s. zamanında ki yöneticiden melik (kral) diye bahseder. hz. Musa a.s. zamanındakindenn ise firavun diye. gercekte de bu aynen böyledir. ilk dönem hanedanları kral ve benzeri yöntecilik ünvanları alırken. Firavun ünvanı geç dönem hanedanları tarafından kullanılmıştır. ve bunun dogrulugunun 19. yuzyılda bulunan rosetta stone a kadar kimse bilmiyordu. çünkü hiyeroglifler okunamıyordu. ya da firavunun cesedinin bulunup sonradan gelenlere ibret olacağı. ne hristiyanlıkta ne yahudilikte firavunun cesedinin kurtuldugu yoktur. bu da ancak krallar vadisinde ki firavun mezarları bulununca ortaya çıkmıştır. firavunun bana bir kule inşa ette çıkıp musanın tanrısına bakayıp diyerek talimat verdigi haman tevratta alakasız sekilde babilde yasamıs biri olarak karsımıza cıkar. oysa yine avrupada bir müzede yer alan heykelin altına ve hanedan kayıtlarına bakıldığında hamanın firavunun komutanu aynı zamanda taş ocaklarının başında ki kimse olduğundan bahsedilmektedir. vs hem tıp doktoru hem de fransız mısır bilim toplluluğu üyesi prof. dr. Maurice Bucaille hem bilimsel hem tarihsel gerçeklerler ışığında kuran ı incelemiş ve tevrat ve incilde bir çok aykırılık varken kuran da bunun tam tersi oldugunun görerek müslüman olmuştur. bir de bilimsel boyutundan örnek vermek gerekirse nahl suresinde şöyle der;

    Rabbin bal arısına: Dağlardan, ağaçlardan ve insanların yaptıkları çardaklardan kendine evler (kovanlar) edin. Sonra meyvelerin her birinden ye ve Rabbinin sana kolaylaştırdığı yaylım yollarına gir, diye ilham etti. Onların karınlarından renkleri çeşitli bir şerbet (bal) çıkar ki, onda insanlar için şifa vardır. Elbette bunda düşünen bir kavim için büyük bir ibret vardır.

    şimdi balın ne kadar şifalı bir ürün oldugu cok daha önceleri ortaya çıkmıştır. ayeti kerime de dikkat çeken ifade Rabbinin sana kolaylaştırdığı yollardan git ifadesidir. ama daha yeni yeni keşfedilmiştir ki kompleks bilgisayarların dahi çözmekte zorlandıgı traveling salesman problemleini bal arıları çok kısa süre içinde çözerek karışık güzergahlar daki en kısa uçuş rotasını inanılmaz şekilde hesaplayabilmektedirler.

    https://www.wired.com/201...lebee-traveling-salesman/
    ···
   tümünü göster