/i/İnanç

İnanç
  1. 76.
    0
    Ankebut 2-3
    insanlar, “inandık” demekle imtihan edilmeden bırakılacaklarını mı zannederler. Andolsun ki, Biz onlardan öncekileri ne fitnelerle imtihan ettik. Yine Allah, elbette doğruluk gösterenleri bilecek ve elbette yalancıları da bilecektir.

    Resululah s.a.v. :
    "Ümmetim yetmiş üç fırkaya ayrılacak, bunların içinden bir fırkası ehl-i necat olacaktır."buyurmuş. Ashab sormuşlar:
    "Yâ Resûlâllah, o kurtulan fırka hangi fırka olacaktır?"
    Şöyle cevap vermiş: "Benim sünnetimden şaşmayanlar kurtulanlardan olacaktır! Yâni Ehl-i sünnet ve cemaat mensuplarıdır."(Tirmizi, iman,18; ibnu Mace, Fiten, 17)

    Bu fitnelerin çıkacağı zaten bize haber verilmiş. Herkesin aklı var fikri. Vahhabilik, haricilik, şiilik, mutezile nedir diye bakıp araştırdığın zaman hak yolun ehli sünnet olduğu zaten ortaya çıkar. Tarikatların da hepsi birbirini sever sayar. Sadece okullar farklıdır müfredat aynıdır. Özellikle son 100 yıldır üretilen proje ürünü oluşumları fetö vb. tüm islam alemine ve tarihine mal etmek ancak cahillerin yapacağı bir iştir.

    içinde bulunduğumuz zaman ahir zamandır. fitne fesadın kol gezdiği çağlardır. O yüzden fırsat varken herkes islamı en doğru şekilde öğrenmenin derdine düşmelidir. yarın çok geç olmadan.

    Resulûllah (s.a.v.) :

    Ahir zamanda ümmetim üzerine şiddetli bir bela zuhur eder. Bundan ancak iki sınıf kurtulur: Biri Allah'ın dinini tanır ve onun için lisan ve kalbi ile mücadele eder. ikinci ise dinini anlamış, dinlemiş ve tasdik etmiştir. (Yani cahil kalanlar bu belada tehlikededir)

    [ Ramuz El Ehadis s.141 ]
    ···
   tümünü göster