/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 1.
    +3 -2
    Yıllar önce inci demir çimento A.Ş çalışanları isyandaymış.

    Çaycı: Ya kardeşim bu şirketin her işini biz yapıyoruz ama Genel Müdür denen adam bizden cok daha fazla aliyor, demiş.

    Bunu duyan amele: Haklısın kardeşim bu şirkette bir iş yaptığını görmedim ama ben 8 bin fazla alıyor, diye eklemiş.

    Şoför katılarak: Aynen, ben bütün gün direksiyon sallarken o yatıyor gelin patronla konuşalım dedi, ve patronun yanına çıkmışlar.

    Patron olayı üç çalışanından da dinlemiş, dışarıda limana yanaşan yük gemisine bakmış sonra düşünceli bir biçimde çaycıya seslenmiş: Ey çaycı git bakalım şu yük gemisine bi öğren neyin nesiymiş.

    Çaycı ve diğerleri şaşırmış buna anlam verememişler ama yinede kabul ederek gemiye gitmiş çaycı.

    Geldiğinde: Efendim çok büyük bi gemi bu baya büyük insanlar başına toplanmış falan, demiş.

    Patron gülümsemiş sonra ameleye seslenmiş: Ey amele git bakalım bir de sen bak.
    Amele de gitmiş ve geri dönmüş sonra patronuna: Efendim bu demir taşıyan bi gemiymiş baya da bir demir taşıyo bir de bayrak var yabancı ülkeden gelmiş, demiş.

    Patron yine gülümsemiş sonra şoföre: Ey şoför git bir de sen bak demiş.

    Şoför gitmiş ve geri geldiğinde patrona: Efendim bu gemi Ukraynadan gelen ve demir taşıyan Eğvle A.Ş.ye ait bir gemi, demiş.

    Patron yine gülümsemiş ve telefonu almış eline. Müdürü aramış ve "Dışarıda bir yük gemisi var Müdür git bakalım neyin nesiymiş öğren" demiş.

    Müdür biraz sonra çıkıp geldiğinde patrona: Efendim çooook büyük beyaz bi gemi var ama tam ne olduğunu anlayamadım, demiş.

    Patron diğerlerine dönerek: Bakın çaycı sadece bana büyük olduğu bilgisini verdi ona 1 lira veriyorum. Amele demir olduğu ve büyük olduğu yabancı olduğu bilgisini verdi ona 2 bin lira veriyoum. Şoför bana Eğvle A.Ş'nin gemisinin Ukrayna'dan demir getirdiği bilgisini verdi ona ise 3 bin lira veriyorum, Müdüre gelince ona 10 bin lira veriyorum çünkü o benim kayınçom demiş.
    ···
   tümünü göster