/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +51 -2
    ya sen ülkücülüğü ırkçı ideolojiyle karıştırıyosun, ya da ülkücü olduğunu düşünen kişiler.
    ···
    1. 1.
      -7
      Ülkücülük temel olarak ırkçı bir görüştür bu senin rus dazlakların ırkçı olmadığını iddia etmen gibi birşey
      ···
    2. 2.
      +4 -1
      ülkücülük milliyetçilik ilkesini temel alan bir ideolojidir.
      bak satır satır ilerleyelim;
      Milliyetçilik, ulusçulukla eş anlamlıdır.

      ulusçuluk:ulusunu sevmek, onun geçmişine bağlılıkla, geleceği ve yükselmesi yolunda çalışmak temeline dayanan ve bir ulusun ancak kendine ve kendi değerlerine dayanarak yaşayabileceğine inanan görüş.

      ulus:siyasal olarak örgütlenmiş biçimde ve belli bir toprak üzerinde bir arada yaşayan, ekonomik yaşam, dil, tarih, ruhsal yapı ve kültürel özellikler yönünden ortaklık gösteren en geniş insan topluluğu.

      yani anlayabileceğin üzere vatanına ve milletine bağlı her vatan evladının aramızda yeri vardır. aksini söylerken 80 ihtilalinde içeri alınan kürt kökenli ülkücülerden tut, doğuda örneğin diyarbakırda doluluk oranı azımsanmayacak kadar fazla olan ülkü ocağını göz önünde bulundurarak konuş. milliyetçilik ırkçılık değildir.
      ···
    3. 3.
      -1
      Senin ümmet dediklerin en büyük zamanlarını ırkçılık olarak bahsini yaptığın dönemlerde kurdular. Emeviler sistemleşmeyi düzgün yapıp Merkezi otoriteyi düzgün kursalardı amından arapça sözlük çıkardı. Abbasiler nasıl mezhep ayrılığıyla gibilip 168 Halife ortaya çıktıysa 1. Dünya savaşındaAraplar nasıl çağrıya cevap vermeyip kara vücutlarını gibtilerse milliyetçiliğin üstünlüğü ortak kültürün üstünlüğü çoğu devlette görülür Ütopik şeylerle gelmektense milletini tanı kardeşlerini tanı Türk'üm diyenin kardeşi Türk'üm diyendir. Varsın ırkçılık olsun ülkücülük olsun bıçak her yerde dikken kanımızda büzülür esas gurur güç ulustadır
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster