/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +18 -5
    iradesi olan bir varlığın neler yapabileceğini görmek istemiş. melekler gibi kendisini seven sayan varlıklar da yaratmış. ama bunlar iradesiz olduğu için değersiz varlıklardır. iradesi olan bir varlığın kendisini sevip sevmeyeceğini görmek istemiş.
    ···
    1. 1.
      +1
      Tam istedigim sekilde bir cevap verdin. Ama aklima bir sey takildi. Biliyoruz ki Yuce Allah sonsuz guc ve sonsuz bilgi sahibi. Bunda bi yanlisim varsa duzelt lutfen. Aklima takilan sey su Allah sonsuz bilgiye sahipse iradesi olan bir insanin onu sevecegini ya da sevmeyecegini onceden bilmesi gerekmez mi?
      ···
      1. 1.
        +2
        Onu da sana şöyle anlatayım, eğer Allah insanların ne yapacağını bildiği için direk cennet veya cehennem e atsaydı, ruhlar şöyle derdi o adamı neden cennete koydun da beni cehennem e koydun? Allah yaptığımız ve yapacağımız her şeyi bilir ama onun bilmesi senin iradeni değiştirmez ama Allah senin kumaşını biliyor yani. Cennete veya cehennem e gideceğini de biliyor, ama bunu senin iradenle olduğunu sana göstermek için yapıyor.
        ···
      2. 2.
        0
        kardeş öyle değil biz herşeyi kendi özgür irademizle yapıyoruz lakin yüce Allah ne yapıcağımızı biliyor önceden, şansina cehenneme veya cennete gitme diye birsey yok
        ···
      3. 3.
        0
        Ruh oyle yazildigi icin kotuluk yapmiyor o zaman iradenin anlami ne ? O zaman kotuluk yapanlarin sucu olmazdi. Isin asli su : Ruh kendi istegiyle kotuluk veya iyilik yapiyor, Allah kotuluk veya iyilik yapacagini bildigi icin yaziyor.
        ···
      4. diğerleri 1
    2. 2.
      -2
      iradesi olan bir varlığın neler yapabileceğini yaratmadan bilemiyor muydu peki..
      ···
    3. 3.
      0
      insan nankördür kardeşim Allah bizi direk yargılasa cehennemdeki insanlar ben neden burdayım yaşarsam belki de cennette olabilirdim der ama Allah yinede onun nereye gideceğini bilir
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster