/i/Devlet

  1. 1.
    0
    babam ve annem rahmetli oldu. bir abim bir de ben sadece 2 kardeşiz. bize 2 katlı müstakil bir ev kaldı.o kadar ahım şahım değil ama bir kat abime bir kat bana gül gibi yaşayıp gidiyoruz. bahçemizde var arada mangal yapıyoruz.
    bir gün abim dedi ki : bahçenin işletme hakkını komşuya verdim,alt kata da kiracı koydum gelen parayla yol yapacam evin önüne.
    iyi de abi dedim kendimiz çalışıyoruz azar azar para biriktirsek bu işi biz huzurumuz kaçmadan yapsaydık.bak bahçeyi 2 sene kullanamayacağız şimdi,alt katta kiracıda var mecburen ikimizde bir evde yaşamak zorunda kalacağız.
    karışma sen dedi .yolumuz olacak o kadar.
    iyi dedim sesi mi çıkarmadım. aradan bir ay geçti bu defa da tutturdu alt katı komple satacağım. üst katı saray gibi yapacağım. yav dedim manyak mısın.ev elden gidiyor.2 katlı evimiz vardı bahçe gitti alt kat gitti çalışıp kendimiz yapsak ya.
    karışma sen dedi saray gibi evimiz olacak.ne var ne yok satacağım 2.kat mis gibi olacak.
    velhasıl şimdi 2.kat saray gibi ama bahçede tanımadığım bir adam eşek gibiyor alt kattakiler tarikatçıymış her akşam yüksek sesle hu çekiyor.
    evet 2. kat saray gibi oldu ama hem mal mülk gitti hem huzurumuz kalmadı.
    işin özeti dedenizden babanızdan kalanı satmayın çalışın sizde üstüne birşeyler koyun. yoksa o bahçede bir gün sizide giberler.
    ···
   tümünü göster