/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    +1
    Araplara indi diye açıkça belirtmiyor ama anlayasınız diye arapça indirdik diyor.

    Bununla alakalı okurken görüp, işaretlediğim bütün ayetleri numaralarını yazıyorum buraya sen bakarsın.

    ibrahim 4: Biz her peygamberi, ancak kendi kavminin diliyle gönderdik... (diye devam ediyor)

    ibrahim 5: Andolsun, Mûsâ’yı da, “Andolsun, Mûsâ’yı da, “Kavmini karanlıklardan aydınlığa çıkar ve onlara Allah’ın (geçmiş milletleri cezalandırdığı) günlerini hatırlat” diye âyetlerimizle gönderdik... (Kavmini kelimesine dikkat)

    Yasin 5-6: Bu Kur’an, ataları uyarılmamış, bu yüzden de gaflet içinde olan bir kavmi uyarman için mutlak güç sahibi, çok merhametli Allah tarafından indirilmiştir. (ataları uyarılmamış, gaflet içinde olan kavmi uyarman için gönderilmiş... )

    Yusuf 3: Biz onu, anlayasınız diye, Arapça bir Kuran olarak indirdik. (araplar anlıyor ben anlayamıyorum)

    Fussilet 44: Eğer biz bu Kur‘ân‘ı yabancı bir dilde indirseydik, onlar mutlaka, “Onun âyetleri genişçe açıklanmalı değil miydi? Başka dilde bir kitap ve Arap bir peygamber öyle mi?” derlerdi. De ki: “O, inananlar için bir hidayet ve şifâdır. inanmayanların kulaklarında bir ağırlık vardır ve Kur’an onlara kapalı ve anlaşılmaz gelir. (Sanki) onlara uzak bir yerden sesleniliyor (da anlamıyorlar).” (Bir Türk'e arapça bir kuran ve arap peygamber??? Beyin error 404 not found)

    Şimdilik denk geldiklerim bunlar, ayetlerden anlaşılacağı üzere, her peygamber kendi kavmini uyarması için, kendi kavminin diliyle gönderilmiştir. Benim anlayamadığım bir kitabı ne yapayım ben? Eskiden internet bilmem ne yoktu ki TR'ye çevirip anlayasın. Ayetler bile çeşitli yerlere yazılıp sonradan toplanmışken, bir Türk'e, ispanyol'a, ingiliz'e, Yunan'a, okyanus ötesindeki vatandaşa nasıl anlatacaksın? Allah, her kavme uyarıcı gönderdiğine göre okyanus ötesine de yunana da illaki bir uyarıcı/peygamber gelmiştir. Bu gönderilen uyarıcılar kuranda bahsedildiği üzere ibrahim'in dinini anlatıyordu.

    Ey Kitap ehli, ibrahim konusunda ne diye çekişip tartışıyorsunuz? Tevrat da incil de ancak ondan sonra indirilmiştir. Yine de akıl erdirmeyecek misiniz? (Âl-i imran, 3/65)

    Dediler ki: "Yahudi veya Hristiyan olun ki hidayete eresiniz." De ki: "Hayır (doğru yol) Hanif (muvahhid) olan ibrahim‘in dini(dir); O müşriklerden değildi." (Bakara, 2/135)

    Deyin ki: "Biz Allah‘a; bize indirilene ibrahim ismail ishak Yakub ve torunlarına indirilene Musa ve isa‘ya verilen ile peygamberlere Rabbinden verilene iman ettik. Onlardan hiçbirini diğerinden ayırdetmeyiz ve biz O‘na teslim olmuşlarız." (Bakara, 2/136)

    Gerçek şu ki Allah, Adem‘i, Nuh‘u, ibrahim ailesini ve imran ailesini âlemler üzerine seçti. (Âl-i imran, 3/33)
    Onlar birbirlerinden (türeme tek) bir zürriyettir. Allah, işitendir, bilendir. (Âl-i imran, 3/34)
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster