/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +2
    2 devleti birleştiren dili olur. Kazak, kırgız falan bu türk ülkelerinin dilleri neden rusça sence? Rusların topraklarının (sovyetlerden kalma) çoğu bağımsız olarak (kazak, kırgız, özbek), bir çoğu da özerk durumda. Yani oldu ki bir yakınlaşma olursa buna cia ve kgb dahil müdahale edilecek. Cia e ne oluyor derseniz adamların en çok uğraştıkları ülkelerden biriyiz. Haliyle bu ülkelerle olan yakınlaşmada hemen bir kriz patlak veriyor.
    ···
    1. 1.
      -1
      araplarla yapınca bişey olmuyor da onlarla yapınca mı olacak?
      ···
      1. 1.
        +1
        Neden biliyonmu arap devletleri suudi arabistan ve bea ye bağlıdır. Onlar ne derse onu yaparlar. S. arabistan başkanı kral selmanı zaten amerika oyuncağı. Yazarların yazdıklarını okusaydın anlardır.

        Selmanı indiriceklerdi itaatsizlik yapmıştı son anda paçayı kurtardı. O küre başında çekilen fotoğrafın anlamı "Dediklerimizi yap yoksa mısır gibi olursun" idi. Araplar kendinde çok hakim olsa 60 yıldır 2 arap devleti israile kafa tutmak yerine 24 saatte 6 arap devleti katara kafa tutmazdı.

        Ama Türk ülkeleri öyle değil. Hakimiyetini ve gücünü kaybetmiş eski sovyet ülkesi var (şuan ki rusya).

        Sadece özerk yakutistan türk ülkesi bile rusyanın 3 veya 4 te 1i topraklara sahip. Bir de bütün türklerin birleştiğini düşünürsen oluşacak gücü ne rusya nede abd veya batılılar ister.

        Ruslar devletleri birleştiren şeyin dil olduğunu anladığından onlara rus ideolojilerini ve dilini empoze etti.
        ···
    2. 2.
      -1
      Moruq korkuyolar bizden , avrupa amerigo hepsi korkuyo(!)
      ···
   tümünü göster