/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    0
    Müslümanlığın birinci kuralı işittik ve itaat ettik demektir. Bu benim aklıma yatmadı bunu mantıklı bulmadım demek insanın islamla olan bağını kopartır. Vardır bunda da bir hayır ve hikmet umulur ki bu benim karşıma bir gün gelir çıkar ama çıkmazsa da başım üstünedir der geçeriz. Şeytan ise salt ve düz mantıkla hareket etmiş Hz. Adem'e a.s. secde etmemiştir. Çünkü o topraktan kendisi ise ateşten yaratılmıştır. Mantıken kendisi daha üstündür. Aynen bu şekilde biz şeytanın düştüğü ataya düşmüyoruz. Vardır bir hikmet diyerek emrolunduğumuzu yapmakla mükellefiz. Biliriz ki nasıl ki şeytandan Hz. Adem'e yapılması istenen secde ona tapmak değildi bizden de Kabe'ye doğru yapılmasını istenen secde tapmakla vs ilgili değildir. Nitekim namaz ilk farz olunduğunda kabeye doğru değil mescidi aksaya doğru kılınıyordu. Çünkü böyle emredildiler. işittiler ve itaat ettiler.

    Gelelim işin hikmet boyutuna. Pisagordan, thalese, antik yunandan, gnostiklere ve günümüzün masonlarına kadar geometri hep inancın bir parçası olmuştur. Çünkü insan vücudundan doğaya kadar heryerde orantılar vardır. Da Vinci'nin oranların kanunu olarak bilinen Vitruvius Adamı buna bir örnektir. kısa kısa gideceğim. nitekim masonların evrenin yaratıcısına verdikleri isim evreninin ulu mimarıdır. o içinde göz olan üçgenin neden üçgen oluğunu vs. anlatrak zaman kaybetmeyelim. illuminati falan diye kartondan örgütlere inanıyorsanız onu bilmem dünyayı fesada veren küresel satanist çetenin inancı budur. 19. yüzyıla kadar bugünkü anlamıyla ateizm diye birşey yoktur. ateizm icat edilmiş ve beslenen bir geçiş dönemi safsatasıdır. lucciferianizm önesi son durak. bu konuda insanların masonik ezoterik inanca dönmesi için önce mutlak ateizmin yayılmasını öngören lucifer doktrininden amerikan mason locası üstadı azamı albert pike ın italyada ki mazziniye 19. yy. da yazdığı mektupta bahsedilir.

    oranlar dedik. oranların en güzeli ve önemlisi fibonacci serisinden türeyen altın orandır. insan gözüne güzel gözüken herşey altın orana sahip ya da yakındır.

    https://www.youtube.com/watch?v=P0tLbl5LrJ8

    http://static.wixstatic.c...0489fb18f17c2cf1180c4.png

    içine baphometin kafası olan masonik sembollerden yıldızı ele alalım. nizami çizilen bir yıldızın kenarları birbirlerini altın oran noktasından keser. stargateden işin büyü maji kısmından bahsetmeyeeğim.

    pekala. dünyayı yonetmeye soyunmus ve keendını en zeki en akıllı haşa tanrı olarak gören bilimi kendine put yapmış bu yapının safsatalarından bahsettik. gelelim işin islami boyutuna. altın oran dedik değil mi. yani 1.618.. malum kabeyi hz. ibrahim as inşa etmiştir. bunun için urfa balıklıgölden ateşe atılıp Allah ın izniyle kurtularak gemiştir. balıklıgölden kabeye çekeceginiz bir dogru tam olarak bir başka kutsal sehir olan medine sehir merkezinden gecer. ve urfa medine arası mesafe mekke medine arası mesafeye oranı 1.618 ın kupudur. mekkeden kurau kermde su sekıldee bahsedilir

    (Ali imran 96)

    Gerçek şu ki, insanlar için yapılmış olan ilk ev, âlemlere bir hidayet ve bir bereket kaynağı olan Mekke’deki evdir. 

    bu ayeti kerimenin harfleri ile yapılan oratalamada mekke sözcüğü referans alındığında 47/29= 1.618 sonucu bulunur. bir sonraki ayet oldukça anlamlıdır.

    (Ali imran 96-97)

    Orada apaçık deliller, ibrâhim’in makamı vardır… 

    devam edelim. mekke sehri hem boylamsal olarak kutup noktaları arasının hem de enlemsel olarak başlangıç meridyenine göre altın oran noktasındadır. ayrıca mekke sehrının en kuzey ve en guney enlemlerını baz aldıgımızda arada ı mesafenın altın oran noktası kabenin çatısına düşmektedir.

    bilinenin aksine kabe küp değil dıktortgenler prizmasıdır. hz ibrahimden kalan temeller hakkında kı rıvayet 32 ve 20 zira şeklindedir. bu sayıların ortalaması 1.6 dır. anck zira çok kaba bir ölçü birimiir. ve muhtemeldir ki kabenin orjinal boyutları altın orana sahiptir.

    devam edelim

    Bakara 158)

    Şüphe yok ki, Safa ile Merve Allah'ın koyduğu işaretlerdendir

    sefa tepesi merve tepesi ve kabeden oluşan bir üçgende sefa ve merve tepesi arasında ki mesafenin sefa ile kabe arasında ki mesafeye oranı 1.618 ın kresini merve ile kabe arasında ki mesafeye oranı ise 1.618 in karekökünü vermektedir.

    devam edelim

    (Bakara 198)

    Arafat'tan ayrılıp (sel gibi Müzdelife'ye) akın ettiğinizde Meş'ar-i Haram'da Allah'ı zikredin….

    arafattan şeytan taşlamak üzere yola çıkıldıgında meşari haram noktasında Allah'ın zikredin denmiştir. Meşari haramın bulundugu bolge ki orada bu isimde bir ami de vardır, arafat tepesi ile şeytan taşlama noktası arasının altın oran noktasıdır.

    devam edelim mi ? gerek yok sanki. Alemlerin Rabbi olan yüce Allah yaptıgı 3 5 bilimsel gelişme ile haşa tanrılıgını ılan etmeye kalan zavallı kullarına herseyın kendi ezel ilminde oldugunu gostermektedir.
    Not: tüm yzdıklarım kendi şahsi fikrim olup eksiği gediği şahsıma aittir. Herşeyin en doğrsunu yüce Allah bilir.

    (Yasin 77)
    insan, bizim, kendisini az bir sudan (meniden) yarattığımızı görmedi mi ki, kalkmış apaçık bir düşman kesilmiştir.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster