/i/İnanç

İnanç
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +2 -1
    (Elbette, ehl-i kitaptan [Yahudi ve Hıristiyan] olsun, müşriklerden olsun bütün kâfirler Cehennem ateşindedir, orada ebedi kalırlar. Onlar yaratıkların en kötüsüdür.) [Beyyine 6]

    Öncelikle bu ayetle başlayalım bu ayeti Müslüman dışındaki insanlar kesinlikle cehenneme gidecektir şeklinde tefsir edebiliriz.

    2 köylü düşünelim birisi Fransada doğmuş diğeri Türkiyede doğmuş doğdukları gibi muhafazakar ailelerde kendi dinlerinin dışında din öğrenmeden geçirmişler peki şimdi bu insanların ikiside hiçbir şey araştırmamış hiçbir şey sorgulamamış Türkiyede doğan insan sırf doğduğu yerden dolayı mı cennete gidecek ?

    Şuan sokaktan çevirip 50 yaşında bir dayıya desek ki Fransada doğup Hıristiyan olarak ölen birisi neden cehenneme gidecek tarzında bir soru sorsak cevabı muhtemelen araştırmamış sorgulamamış bu yüzden cehenneme gidecek olurdu peki sen Hıristiyanlığı araştırdın mı diye sorsak yüzümüze öylecene bakacaktır.

    Veya Allah bazı kullarına melekler yoluyla dini göstermiş ,bizlere 1407 yıl önceden gelen bir kitapla dini göstermiş, bazılarınaysa hiç göstermemiş aklını kullanmasını ve tek olan ilahı düşünmesini istemiş

    E nerde adalet ?

    Bir başka konu Allahın merhameti herkesin merhametinden üstündür denilir.

    Bazen düşünüyorumda Benim annemin cenneti olsa beni hiç imtihan etmeden oraya koyardı e şimdi annemin merhameti daha büyük olmuyor mu ?

    Ayrıca vahşi doğada her gün hayvanlar birbirini parçalıyor can çekişiyorlar ve bunlara birer cennette yok.

    E nerde Merhamet ?
    ···
    1. 1.
      0
      Sen matematik sinavinda esebiyat cevapları yazsan ya da matematik sınavı sorularının cevaplarını doğru yazmana rağmen yanlış yere yazsan geçer misin sınavdan ?
      ···
    2. 2.
      0
      Muslumanlikta da vardir mesela ayeti araştırsan bulursun önceki dinlerin değiştirildiği(mesela buda putperestligi yasaklasa da onun putuna tapıyorlar) ya da ucu açık ayetlerin yanlış anlaşılmasından dolayı tam korunamadigi , fakat müslümanlığı Allah in bu sefer koruyacağını ilettiği ayet de vardır
      ···
    3. 3.
      0
      Uyarmış Allah daha ne yapsın ?
      ···
    4. 4.
      0
      Musluman olarak doğmamış birisi eğer islam hakkında hiçbir bilgisi yoksa (hiç duymamışsa) kendi dininin kurallarına göre hesaba çekilir. O Fransa'da doğan eleman islam'ı duymuşsa, araştırmak ve seçim yapmak ile yükümlüdür ( artık kimse yapmıyor muslumanlar da dahil ) ama eğer duymamışsa, örneğin zamanında Amerika'da yaşayanlar eğer kendilerine peygamber gelmemişse ( veya peygamberden cok sonra doğmuşsa ve inanmış birinden duymamışsa) kendi dinine göre hesap edilir.
      Türkiye'de doğan ama dini eğitim Almayan kişinin istediği zaman imams veya papaz ile konuşma şansı vardır sonuçta. Kendi kendini eğittirmemesi cehenneme sebep olur.
      ···
    5. 5.
      0
      Kuran mealink okudum. Tek Tanrıya inanan ve hayatini iyi olarak geciren herkes cennete gidicek. Ateislikte bile iyilik kotuluk kavrami var. Zaten bir insan birsen cok tanri olamayacagini 2 dakka dusunse anlar. Tek tanriya inanmak sart anladinmi kardesim. Hristiyanlarda 3 g yansimali tek tanrinkavrami var ama gecersiz onlara gore isa mesih Allah(c.c) ve Cebrail(onlarda kutsal ruh) 3ude tanri ruhunun 3 yansimasi ama sacma. Hayatini iyilikle gecirmis bir yahudi tabiki cennete girecektir cunki tek tanri inanci var.
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster