/i/İnanç

İnanç
  1. 51.
    0
    soruma cevap alamadım gibi. kısacası gerek yok diyorsun? Gerek yoksa neden var bu 5 vakit avaz avaz? bunu bana açıkla ben de secde edecem.
    ···
    1. 1.
      0
      insanların iblise karşı Allaha olan bağlılıklarını sembolize ediyor namaz yoksa Allahın ihtiyacı olduğundan değil sadece biziz bağlılığımızn bi sembolü
      ···
    2. 2.
      +1
      Ya bilader onlarca sorulan soruya adam akıllı bir tane cevap vermemişsin. Adam akıllı açıklama yapıcak bir müslüman yok mu sözlükte o gelsin.
      ···
    3. 3.
      +1
      Beyler bakın bi şimdi ilk olarak Allah'ın bizim ibadetlerimize ihtiyacı yok aksine bizim Allah'a ibadet etmeye ihtiyacımız var.
      Allah 5 vakit namazı farz kılmıştır peki neden ?
      işte orası Allah'a inananların hayatını düzene sokmaları ve inanmayanlarla arasında bi fark bulunması içindir.
      5 vakit namaz senin zamanını düzgün kullanmana vesile olur, her 5 vakitte alınan abdest senin bedenini manen, ve maddiyen temiz kalmasına vesile olur, namazda veya sonrası yapılan dualar seni büyük bi rahatlığa kavuşturur.
      Ayrıca ben müslümanım deyip te aylak aylak gezen tiplerden seni ayırır, senin neden ve nasıl müslüman olduğunu sana hatırlatır kısaca namaz bize gönderilmiş en büyük nimettir. Buna Allah'ın zorunlu ihtiyacı yok, aksine bizim vardır vesselam...
      ···
    4. 4.
      0
      kardeşim atıcağım entryleri bir bir oku lütfen biraz uzun ama soruna tam muvafık cevaplar olucak inş
      ···
    5. 5.
      0
      ibadetin mânâsı şudur ki: Dergâh-ı ilâhîde abd kendi kusurunu ve acz ve fakrını görüp kemâl-i Rububiyetin ve kudret-i Samedâniyenin ve rahmet-i ilâhiyenin önünde hayret ve muhabbetle secde etmektir. Yani, Rububiyetin saltanatı, nasıl ki ubûdiyeti ve itaati ister. Rububiyetin kudsiyeti, paklığı dahi ister ki, abd, kendi kusurunu görüp, istiğfar ile ve Rabbini bütün nekaisten pak ve müberra ve ehl-i dalâletin efkâr-ı batılasından münezzeh ve muallâ ve kâinatın bütün kusurâtından mukaddes ve muarra olduğunu, tesbih ile, Sübhanallah ile ilân etsin.
      ···
    6. 6.
      0
      Namaz dahi, bütün ibâdâtın envaını şamil bir fihriste-i nuraniyedir ve bütün esnâf-ı mahlukatın elvân-ı ibadetlerine işaret eden bir harita-i kudsiyedir. (9.Söz)

      Namaz; kulun kendi acziyetini, fakrını, kusurlarını, noksanlıklarını, çaresizliğini, mahviyetini, bir hiç oluşunu idrak ederek, mutlak kudret Sahibi, mutlak zenginlik Mâliki, mutlak kemâl Sahibi, mutlak rahmet ve merhamet Sahibi, mutlak varlık Sahibi olan Kadîr-i Zülcelâl’in, Ganiyy-i Kerîm’in, Rahmân-ı Rahîm’in, Vâcibü’l-Vücûd’un, yani Cenâb-ı ALLAH’ın rahmet kucağına kendisini atmasıdır, yani mal etmesidir.

      Namaz; sonsuz nimetlere muhtaç olduğu halde, sermayesi “hiç” hükmünde; nihayetsiz musibetlere maruz olduğu halde, iktidarı hiç hükmünde; emelleri, arzuları, elemleri ve belâları hayal dairesi kadar geniş ve sonsuz olduğu halde, sermaye ve iktidarının, güç ve kudretinin dairesi eli nereye yetişirse o kadarcık “dar” olan insanoğlu için bütün emellerine kifayet eden, bütün arzularına cevap veren, bütün elemlerini dindiren, bütün acılarını söndüren, bütün belâlarını yok eden büyük bir kâr, muazzam bir saadet, bulunmaz bir nimet ve yüksek bir uhrevî ticarettir

      http://www.nurpenceresi.c...ir-nasil-namaz-kilmaliyiz
      bi de şunu dinle
      ···
    7. diğerleri 4
   tümünü göster