1. 1.
    +1
    esasında son bir haftayı hatta son birkaç günü değerlendirme maksadında bir yazı yazacaktım fakat herşeyi bir derece anlamlandırabilmek için olayları en başından almaya gerek olduğunu düşündüm.

    bu sözlük 1000'den az yazarla başladı. ben yoktum, bu yazıyı okuyan çoğu arkadaş yoktu. sadece birkaç yüz yazar ve entryleri.. hiç ziyaret yoktu. ocak ayındaki ilk ziyaretten sonra siteye katılımlar arttı ve zamanla site bu haline geldi.

    ocak ayının ortasında dönen muhabbetler, daha sonra sitenin çok fazla yazarı olması nedeniyle çıkan isyanlar vesaire, iyi kötü, çalkalana çalkalana şeklini buldu ve bu son haline geldi sözlük bir şekilde.

    gelelim benim bunları neden tekrar belirtme ihtiyacı hissettiğime; bu site için çok ciddi bir şekilde karalama kampanyası düzenleniyor arkadaşlar. buradan bir şekilde ayrılan yada buranın hiçbir şekilde parçası olmayan kişiler şu an buranın bitmesi için elinden geleni yapıyorlar.

    başta bunu hayvanlara işkence adı altında, kesilmiş bir hayvan resmi koyarak yaptılar, bu resimler ve yayınlayan kişi ve daha sonrasında o resmi koyan kişiler siteden tamamen silindi ve hiçbir şekilde geri döndürülmedi.

    bu resmi hala sitesinde barındıran kişilerin amaçlarını artık sorgulamak çok manasız. siz ki taraflı siyasete ve ırkçılığa varabilecek konulara çoğu kez müsamaha gösterdiniz. her sallandığında, düştü sanıp tekme vurdunuz. sizi konuşmaya gerek yok.

    fakat bunlara aldanıp da hala onların lafıyla yada gazıyla hareket eden arkadaşlar var. yanlış yapılmış olabilir, yanlışsa sonuna kadar eleştirir, gereğinin yapılması için elimizden geleni yapar ve bir şekilde bu konuyu bir sonuca bağlarız ama bunun olmasını istemeyen insanlar oldukça, öncelikli görevimiz bunların farkına varmaktır.

    herhangi bir sözlükte adminlerin yada moderatörlerin nick altlarını incelemenizi öneririm. hep bir yavşaklık ve yalakalık var. siz buna mecbur değilsiniz. yapmanız gereken tek şey vicdan sahibi olmak ve dürüst davranmak. bu site için dışarıdan ve içeriden yapılmaya çalışılan şeyleri anlamak.

    dışarıdan yapılmaya çalışılan şeyler;

    1. bu siteye karşı bir antipati oluşturmak
    2. kendi pisliklerini burada yapay gündemler oluşturarak örtbas etmek.
    3. para kazanılmadığı halde burada yapılan herşeyi para kazanılma adına yapıldığını bilinçli bir şekilde kastederek burayı kendi siteleri gibi bir ticarethane gibi yansıtmak.
    4. yazarların kafasını karıştırıp sevdikleri bir yer olan yerde takılırken kendilerini suçlu hissetmelerini sağlamak.
    5. çoğunluğun yapmadığı birşeyi gruplar üzerinden incisözlüğe mal etmek ve bu şekilde zarar vermeye çalışmak.
    6. kendi sitelerine adam çekmek ve buradaki yazarları bir anlamda kullanarak kendi reklamlarını yapmak.
    7. rekabeti engellemek ve internet oluşumları arasında ticari bir tekel oluşturmaya çalışmak.
    8. özgürlük kavrdıbını kibar konuşma adı altında kısıtlayıp, argo konuşulan yerlerde özgürlük olmayacağı düşüncesi benimsetme çabaları.
    9. insanların nutella yada losttan daha farklı eğlence anlayışı yada zevklere sahip olmalarını kabullenememe ve bunları insanlara dayatma.
    10. biraz kendini bulan ve aşama kaydeden her oluşum gibi burayı da istedikleri zaman bitirme içgüdüsü ve bundan büyük bir haz almaları.

    sizin yapmanız gereken ve şimdiye kadar da zaten olması gereken şeyler

    1. bu sözlüklerde yazılan yorumların bir tanesine bile kulak asmayacaksınız.
    2. eğer bir eleştiriniz varsa bunu bizzat moderatörlere iletip, ısrarla hatta doğruluğundan çok eminseniz belki de onlarca kez biz bunu idrak edene kadar mesaj atacaksınız.
    3. bizi eleştirememe yada sitenin sadece 5-10 kişinin kontrolü altında olduğu gibi düşüncelere aklınızda kesinlikle yer vermeyecek ve kendinizi bütün yazarlarla eşit göreceksiniz.
    4. diğer sözlüklerde yapılan nesilcilik olayları gibi boş muhabbetlere yer vermeyecek ve kalitesine göre değer vereceksiniz. (bugün mesela 3. nesil bir arkadaş gidip kan bağışında bulundu, bu adamın 80.000inci yazar olmadığını kim iddia edebilir, o yüzden kimseye karşı önyargılı olmamalısınız)
    5. herkesi ilk başta anlamaya çalışacaksınız.
    6. sizi eleştiren yada aşağılamaya çalışan insanların öncelikle kendi icraatlerine bakacaksınız.
    7. burayı seviyor ve gerçekten burda olmak istiyorsanız, herkese inat provokasyonlara kulak asmayacaksınız.
    8. moderasyonda yada yazarlar arasında olan kavgalardan etkilenmeyecek, siz eğlencenize bakacaksınız.
    9. eğer haksızlık yapıldığını düşünüyorsanız elbette hesap soracaksınız fakat hesap sorarken haksızlık yapmayacaksınız.
    10. birşeyi sırf size biri dayattığı için yapmayacak kendi içsesinizi dinleyecek ve makul olanı yapacaksınız.

    tabi ki biz de herkes gibi sizin bu güzel sitede, alabilecek maksimum keyfi almanızı ve sıkıntılardan uzak bir eğlence anlayışıyla rahatlıkla eğlenebilmenizi isteriz. bunun için gece gündüz düşünüldüğünü, uğraşıldığını ve çalışıldığını bilmenizde fayda vardır.

    yazarlar her zaman üstün ve önplandadır. fakat şu da unutulmamalıdır ki bu sözlük bu haline gelene kadar birçok sıkıntı atlattı 10 ayda. buraya ısrarla zarar vermek isteyen şahıslara asla müsade edilmedi ve edilmeyecektir.

    yazarlar ve moderasyon birbirine saygı ve sevgi anlayışı altında sarılıp, kenetlendikçe, karşımızda durabilecek hiçbir şeyin olduğunu düşünmüyorum. bize kendi sitelerinden en ağır eleştiri ve hakarette bulunan bütün sözlüklere verebileceğimiz en iyi yanıt, inci sözlüğü kolay kolay yıkılamayacak ve yazarlarının kolay kolay satmayacağı bir oluşum olarak göstermek, değerinin yazar ve yazarlarının şimdiye kadar ki siteye kattığı şeyler ve paylaşılan dostluklar olduğunu göstermektir.

    özet bulunmamaktadır, baştan sona sabredip okuyan herkese teşekkürlerimi sunarım.
    ···
   tümünü göster