1. 5301.
    +1
    iki haftalik italya tatilinde tam 4.5 bucuk sehir gezdik. niye bucuk onu sonra anlatirim. hepsini birden anlatacak dermanim yok, her gün bir sehri anlatacagim.

    bugün ilk varis noktasi venedig hakkindaki izlenimlerimi yazayim.

    venedig hakkinda önyargilarim coktu. turizmin amina kodugu, sirk haline getirdigi bir sehir diye biliyordum. cok da yanilmadim. vardigimizda gercekten de turistlerin isgali altinda bir sehir, restoran isletmecilerin de genelde uzak dogu ülkelerden geldigini gözlemledik. afganistan banglades. tabii ki italyanlar da var haliyle. yerli diye birsey var mi yok mu bilemedim. yerli merli yoktu amk. %95 turist, gerisi de turizmin meyvelerini toplayan calisan ve isletmeci tayfasi. sehirin icinde oteller ates pahasi, sehir disinda kaldik zaten.

    bütün bu olumsuzluklara ragmen gezmeye görülmeye deger sanatsal eser gibi bir sehir. nereye baksan görsel bir ziyafet bu sehir. nehirler kanallar sirin evler. gondollar 80-100 euro, haliyle bize göre degil. ama sehir gercekten cok güzel. hava da güzel olunca turizm batakligina ragmen ḧayatinizda bir kere olsun sevgilinizi veya esinizi kolunuza takip gezmeye görülmeye deger ufacik sirin bir sehir. iki gün yeter. 3-4 gün de kalinir elbet, zira cok güzel bir sehir.

    turistlerin en yogun oldugu bölge san marco bölgesi. orada san marco meydani var (türkcesi ney bilmiyom amk), kilise var kule var meydan var. ana baba günü. gidin görün sonra orayi hemen terkedin amk. güzel ama cok kalabalik. onun disinda mesela S. Polo bölgesi var yani basinda, cok daha sakin ama bir o kadar güzel. hatta bazi caddelerde sevgilinle basbasa kalabiliyorsan lan, bunu san marco'da nah yaparsin. yani tenha bölgeler de vardi kisacasi.

    kisa kesiyorum, kesinlikle herseye ragmen gidilmeli görülmeli. bir kere de olsa.
    ···
   tümünü göster