/i/Sinema

Sinema hayatı eşsiz kılar.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +5
    John Coffey, yeşil yol filminin gizemli karakteri. Hemen hemen hepimizin gerçek hayatta olmasını isteyeceğimiz, gizemli güçleri olan , iri cüssesine rağmen sakin, uyumlu ve korkak bir kişiliğe sahip idam mahkumu.
    Aslında Yeşil Yol filmi sitephan kingin romanından uyarlama. Stephan King bu kitabı yazdığında ona nereden esinlendiğini defalarca sorulsada bu soruları her seferin de yanıtsız bırakmıştı. Fakat 2001 yılında yaptığı bir röportajda ben bir mucizeyi anlattım diyerek insanlar zihninde bir soru işaret meydana getirdi. Şimdi birlikte bu kitabın dolayısıylada filmin gizemini yazarın mucize olarak tanımladığı olayları ve karakterleri gözler önüne sericez.
    Film 1935 yılında bir hapishanede geçiyor. Sadece idam mahkumlarının konulduğu bir hapishane koğuşunda. Bir gün bu hapishaneye yeni bir idamlık gelir. Adamın suçları korkunçtur. iki küçük kızı tecavüz ederek öldürmek suçundan elektrikli sandalyede iddıbına karar verilmiştir. Bu adamın adı John Coffey. Gardianlar onu gördüğünde çok şaşıırlar. Çünkü John Coffet , haaytlarında gördükleri en iri adam olsada , uysal bir çocuk karakterine sahiptir. Baş gardian Paul ve Can Coffey arasında sıkı bir ilişki başlar. Fakat başgardian Paul’ün idrar yollarında rahatsızlığı vardır. Jahn Coffey eliyle ona dokunara bu hastalığı iyileştirir. Bu gizemli adamın insanlar üzerindeki hastalıkları iyileştirmek gibi mucizevi bir yeteneği vardır. Bal Gardian Paul bu gizemli adamın geçmişini araştırır. ilginç bir şekilde Jahn Coffey sanki züten inmiş geçmişiyle ilgili hiçbir iz yoktur. Özelikle o yılların amerikasından Böyle iri ve siyah bir adamla ilgili tek bir izin dahi olmamsı imkansızdır. Bu adam sanki tanrı tarafından gönerilmiş bir mucizedir.
    ···
   tümünü göster