/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 1.
    +211 -15
    Ben Gia.

    Birazdan okuyacaklarınızın gerçek veya kurgu olup olmadığı hakkında bir şey söylemeyeceğim. Bunu kendiniz anlayacaksınız.

    Devam etmem için sadece iki okuyucu kâfidir.

    Üniversiteyi bitirdikten sonra hemen hemen her Edebiyat fakültesi mezunu gibi ben de işsiz kalmıştım. Edebiyat fakültesine gitme amacım zaten sırf edebiyata duyduğum aşırı ilgi idi.
    Lise yıllarından beri hep yazıyordum. Birkaç şiir yarışması birinciliğim vardı. Lakin üslubum biraz sivriydi. Yazdığım şiirler, denemeler bol miktarda küfür içeriyordu. Tabi durum böyle olunca yazılarımı kimseyle paylaşamıyordum.

    Bir gün yazdıklarımı yayınlama kararı aldım. En güzel şiirlerimi, denemeleri seçtim ve kitabımın taslağını oluşturdum. Bir yayınevine gönderdim. Cevap geldi.

    "Sayın Gia. Yazılarınız çok absürt ve toplumsal değerleri hiçe sayıyor. Bu kitabı yayınlamamız, yayınevimizin başına iş açar bu nedenle kitabınızın başvurusu reddedilmiştir."

    Dünyam başıma yıkıldı. O yazıları sekiz senede yazmıştım. El emeğim göz nurumdu. Üslubum yüzünden reddedilmiştim. ille birilerinin zütünü mü yalayacaktım? gibtirin lan dedim içimden.

    Öyle hemen yılmak olmazdı. Milyon tane yayınevi var. Yüz yüze görüşecektim bir yayınevi ile.
    ···
   tümünü göster