/i/Yardım

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +12 -7
    Merhaba panpalarım, malum son günlerde kudüse yapılanların farkındasınızdır. Bizim de orada olanlara Filistin devletinin yanlız olmadığını göstermemiz lazım olduğunu düşünüyorum. Genelimizin düşündüğü gibi nede olsa onlar bizim müslüman kardeşlerimizdir. Dinde ise şöyle bir kaç ayetle açıklanmıştır.

    "Bütün mü'minler kardeştir" (Hucurat suresi-10)

    "Müslüman, Müslümanın kardeşidir Ona zulmetmez, onu (düşmanına) teslim etmez Kim, (mümin) kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir” (Buharî, Mezâlim, 3; Müslim, Birr) 

    Ayetlere bakılırsa üzerimize düşen görevler belirtilmiştir. Açıkcası benim elimden sadece ellerimi açıp dua etmek geliyo ve buna ilave KUR'AN-I KERiM okuyarak yardım etmeye çalışıyorum. Sizlerin bana bu yardımlardan daha farklı önerileriniz olabileceğini düşündüm ve biraz da sözlüğün bu konuda bilinçli olması birde ne yapması gerektiğini öğrenmesini istedim bu başlığı açarak inşallah yardımcı olmuşumdur.
    2. Filistin yanlız değil

    Edit 1: Yorumlara bakıyorum da yazık ya gerçekten üzülüyorum. Türkiye bu durumlara pek düşmez gibi geliyor ama bu yorumları ciddi ciddi yazanların kişisel anlamda aynı durumları yaşarlarsa onların halini anlayacaklarını umuyorum aynı olayı yaşamanız dileğiyle.
    ···
   tümünü göster