/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +9 -1
    Öncelikle söylemek istiyorum o hergün küfür ettiğiniz SSCB, Turan hayalleri kurduğunuz Orta Asya Türk Devletlerini kalkındırmış, onlara bedava elektrik vermiş, uzay istasyonları (Kazakistan) kurmuş, onlara birçok üniversite ve okullar açarak onların da kültürlenip gelişmelerini sağlamıştır.

    Tüm çocuklar 2-3 yaşlarından itibaren devlet yetkilileri tarafından inceleniyor, hani o hayaliniz olan eğitim sistemi var ya neye yeteneği var keşfediliyor ve ilkokuldan itibaren o meslekle ilgileniyor.
    ( Bundan dolayı kendi alanlarında dünyanın en iyi mühendis, bilim adamları ve matematikçiler yetişti. Bunlar sayesinde uzay yarışında ABD'den 2-0 önde başlamışlardı.)

    Okullarda herkes aynı kitaplarla, aynı kalemlerle, aynı kıyafetlerle, aynı ayakkabılarla eğitim görür, tenefüslerde aynı yemekleri yer içerlerdi. Yaz tatillerinde devletin görevlendirdiği yerlere yazlık işçi olarak giderlerdi.
    (Mesela istanbulda bir ortaokul yaz tatilinde Bursa'dan şeftali toplamaya, başka bir okul Amasya'ya elma toplamaya. Tabiki ki karşılığını alıyorlardı.)

    Toplu taşıma tamamen ücretsiz, haftada 1 bazen 2 gün sinema, tiyatro gibi sosyal aktivite biletleri devlet tarafından tahsis edilirdi.

    Evlerde hep patates değil o zamanlarda ne varsa o tüketilirdi. Zaten evlere yemeği de devlet paylaştırdığı için fazla yada ekgib almak yoktu. Ama elde yiyecek olmadığı zaman herkesin kendi evinde yaptığı gibi en bol ne varsa onu yemek zorundalardı.

    Devlet sizi ilkokuldan beri izlediği için gayet kültürlü bir üniversite mezunu olursunuz. Zaten mesleğiniz üzerine eğitim gördüğünüz için işsiz de kalmazsınız direk bir işe yerleşirsiniz ve emeğinizin karşılığını alırsınız. ( Ben yatsam onlar çalışsa yine aynı maaşı alırım diye düşünemezsiniz, düşünürseniz çalışmadan emeğin karşılığını almayı beklerseniz sürgün yersiniz durduk yere değil.)

    Hayatınız boyunca faturalarla uğraşmazsınız çünkü bedavadır. Evlenmek hiç sıkıntı değildir zaten 1 yada 2 ayakkabınız varsa 3. alamazsınız, 1 kıyafetiniz varsa 2. belki ama 3. alamazsınız.

    Zamanı geldiğinde emekli olursunuz, iş kazası veya doğuştan engeliniz mi var yaşınıza bakılmadan direk emekli olursunuz.

    EN ÖNEMLiSi HAYATINIZ BOYUNCA RUS, AZERi,GÜRCÜ,TÜRK vs. OLDUĞUNUZ iÇiN DEĞiL SOVYET OLDUĞUNUZ iÇiN GURUR DUYARSINIZ.

    NOT: Ben kökenleri Sovyet'lerden gelen bir ailenin çocuğuyum Komünist falan değilim ama Sovyetlerde sözlediğiniz gibi kötü değil umarım okursunuz da bilgilenirsiniz.
    ···
   tümünü göster