/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +2 -1
    haşa neden böyle bir yalan uydursun
    1. iDDiA- GÜÇ iSTiYORDU
    islamiyet geldikten sonra tabii ki, yöneticiler istemedi böyle bir şeyi. Çünkü otoriteleri yıkılacaktı. Kureyşliler yüzyıllardan beri putperest idiler. Ayrıca putlarla ticaret yapıp kazanç sağlıyorlardı. Kendilerini üstün tutmayan bir inancı da beslemek istemiyorlardı. Vs.
    Bu yüzden Peygamber Efendimize güç teklifinde bulundular. Vermeyi teklif ettikleri bu tâvizler arasında "bizim sistemimize dokunma, ama onu gel sen yürüt" bile vardı.
    Peygamberimiz eğer yalancı biri olsaydı ve güç isteseydi, bu teklifi kabul etmesi gayet mantıklıydı. Çünkü kendi söylediklerinin tutup tutmayacağı kesin değildi. Ama kabul etmedi
    Ayrıca o kadar işkence gördüler, boykot edildiler. Bu kadar işkence çekmeye değer miydi, güç isteği? Teklifi kabul etseler olay bitecekken. Ayrıca islam'ın devam edegelen öğretisi bunun ucunda güç isteği olmadığını gösterir. Olsaydı Hasan Sabbah gibi biri olurdu, böylece korku salardı ama öğretisi devam etmezdi. Amaç güç değil öğretidir.
    Kendisini tanrı ilan edebilirdi, ve bunu yapsaydı da inanan birileri olurdu ama onu da yapmadı. Kendisini aşırı yüceltenlere ben de Allahın bir kuluyum diye cevap verirdi.
    Devlet yöneticiliği esnasında isteseydi şaşaalı binalar yaptırırdı, güçlü olmak isteyen biri bunu yapar(mesela Firavun), ama yapmadı. Hasırda uyudu. Kötü durumdakilere yardım etti, garibanın üzerinden geçinmedi. Bir tahtı bile yoktu, huzuruna gelenler kimin lider olduğunu anlamakta güçlük çekerdi, çünkü kendisi hep halkın içindeydi. Kendi resminin yapılmasını istemedi. Ziyaretçi gelenler için üzerindeki giysiyi çıkarıp ziyaretçinin oturacağı yere sererdi. Tarihte bu kadar gücünü gizleyen, şaşaadan kaçınan, insanların kendisini yüceltmesini
    istemeyen kaç tane lider vardır?

    2. iDDiA - KADIN VE/VEYA PARA iSTiYORDU
    Peygamber efendimiz ilk evliliğini 25 yaşında yapmıştır ve bu evliliğe kadar eline kadın eli değmemiştir. Bu evlilikten sonra ikinci evliliğini 55 yaşı civarında yapmıştır. Evliliklerinin hepsinde bir mantık vardır. Ayrıca insanın en kanının kaynadığı yaşlarda bile iffet abidesiydi.
    Müşrikler kadın teklifinde de bulundular, para teklifinde de bulundular. Ama kesinlikle kabul görmediler. Ayrıca çok güvenilir, yakışıklı, bakımlı ve tanınan biri olan Peygamberimiz istediği çoğu kadını da elde edebilirdi, ama kesinlikle kadınlarda gözü yoktu. ilk evliliğinde dahi teklifi Hz Hatice validemiz yapmıştır.
    Hayatı boyunca başkasının hakkını yeme korkusuyla yaşamıştır. Devletinin yöneticisi olduğu dönemde dahi mütevazı bir hayat sürdü. isteseydi etrafındaki insanlara söyleyip, kendileri dışındaki herkesi soyup soğana çevirirdi ama yapmadı. istediği şaşaalı bir sarayı yaptırırdı ama yapmadı. Vefat ettiğinde evinde doğru dürüst yiyecek
    yoktu. Böyle bir arzusu olsa neden böyle bir hayat yaşasın? isteseydi onun yolundaki insanlara, paralarını yardıma muhtaçlara değil de kendisine vermesini söyleyemez miydi?

    Sorularınız varsa yazabilirsiniz kardeşlerim bu arada iddiaların devamı gelecek rez alın bekleyin.
    ···
   tümünü göster