/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    -1
    3. iDDiA - DÜNYANIN HALiNDEN MUZDARiPTi, EN iYi YÖNTEM OLARAK BUNU SEÇTi
    insanları doğru yola iletmek için onları kandırmayı seçmek ne kadar mantıklıdır? iyiliği yaymak için binlerce metod varken, neden putperestlerin putuna taksın ki? Ne kötülüğü var putların? Ayrıca iyiliği yaymak istese namaz gibi bir ibadeti neden uydursun(haşa)? Eğer özel olarak sadece iyiliğin yayılmasını isteseydi, "Buda" gibi biri olurdu,
    Nirvana'dan bahsederdi. Bu kadar cefa çekmezdi. Geceler boyu ibadet etmesine de gerek yoktu. Mutluluğu kendinizde arayın derdi. Ama onun derdi sadece bu değildi ki, o insanların inançlı olmasını istiyordu. Bu yolda çekilen onca cefa vardı, iyi insanlar ölüyordu ama ortaya kötülük çıkıyor deyip de durmadı. Ayrıca iyi yol dediğimiz yol nasıldır? inançsız birisini savaşta öldürmek herkese göre iyi bir şey midir? Sadece iyiliği yaymak isteseydi insanların öldürülmesini de istemez, orta yolu buldurtmaya çalışırdı, mesela putlara karşı bir tavır takınmazdı, orta yolu bulup kavgasız gürültüsüz hallederdi. Ama böyle bir şey söz konusu değil. Ayrıca yemekten önce besmele gibi, Allah'ı zikretmek gibi herkes tarafından iyilik olarak kabul edilemeyecek şeyler var. Eğer bu iddia doğru olsaydı her şey iyilik temelleri üzerine konur, iman da bu temel üzerine bina edilirdi. Ama tam tersi, her şey iman temelleri üzerine inşa edilmiş.
    Ayrıca Muhammadül emin lakabını alacak kadar dürüst birinin iyilik adına yalan söylemesi düşünülemez, iyilik adına her şeyi yapabilir ama yalan söylemez.
    Gördüğünüz üzere iddialar asılsız, mantıksız ve de saçma.
    Varsa buna da cevabınız buyrun.
    ···
   tümünü göster