/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 226.
    0
    Sen diyorsun ki, Doktor olan zor sınava Öğretmen olan da kolay sınava giriyor. Ve ekliyorsun zor sınavı geçen Doktor olabiliyor ama kolay sınavı geçen ancak öğretmen olabiliyor. Burda adaletsizlik nerde ben anlamadım ?
    Sınavı Zor olan başarı gösterince doğal olarak ödülü de büyük oluyor, Sınavı kolay olanda başarı gösterince Zorluk derecesine göre oda Öğretmen olabiliyor.
    Burda Öğretmen açısından bi adaletsizlik yok çünkü Doktor'un girdiği sınav onunkinden daha da zor olduğu için Doktor olabiliyor, öğretmen ise kolay sınava girdiği için başarısı ile orantılı olarak Öğretmen olabiliyor.

    Hee ama sen eğer şöyle demek istediysen başka belki yanlış yazdın, Mesela ikisi de aynı zorlukta sınava girip aynı başarıyı göstermelerine rağmen biri doktor biri de ancak öğretmen olabiliyorsa tamam orda adaletsizlik vardır.
    Sınavlar aynı değilse biri zor biri kolaysa bu sınavlardan da tarafların alacağı sonuç aynı olmayacaktır ve burda hiç bir adaletsizlikte yoktur.
    Çünkü koşullar eşit değil, Öğretmen olan eğer Doktor olmak istiyorsa o zaman Doktor'un girdiği zor sınava girip başarı gösterecek yoksa senin dediğin asıl Adaletsizlik olur.
    Düşün, Sen Zor sınava girip Doktor oluyorsun, bende Kolay sınava girip seninle aynı Doktorluğu kazanıyorum bu senin açından adaletsizlik değilmidir ?
    Sen benden kat kat fazla çalısıp zor sınavı kazandın, ben ise senden daha az çalısıp senden daha kolay bir sınava girip seninle aynı ödülü kazandım. Bu Adaletsizlik.
    Ama senin dediğin gibi eğer sınavlar eşit değilse elbette sınavı zor olan, kolay olandan daha iyi bir Ödül alacaktır.
    Diğeri de belki Doktor kadar çok çalıştı ve başarı gösterdi fakat Doktor'un girdiği zor sınava girmeden Doktor olamaz.
    Kolay sınava girip Doktor olmayı beklerse bu saçma olur.
    Yazdığında hiç bir adaletsizlik yok birdaha oku.
    ···
   tümünü göster